EN

Buy nothyng day- 26 ноември- Ден без консуматорски покупки

26.11. 2011г.- Ден без консуматорски покупки
25.11.2011 / 11:40

За втора поредна година учениците от Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов" проведоха импровизирано телевизионно предаване, за да популяризират този малко познат в България ден. Предаването се реализира съвместно с еколози от ОУ "Христо Ботев". Екипите от репортери на двете училища дискутираха по следните теми: Опаковките- наистина ли се нуждаем от тях? и Отпадъците- какво да правим с тях?

В ролята на журналисти Кристина Екопродуктова и Стенислава Ресурсова разказаха на присъстващите за историята на самия ден и в какво се крие неговия смисъл.

Чрез подготвените видеоматериали шестокласничките Марина Папирусова и Анджела Луминисцентна се опитаха да отговорят на въпросите- Какво да правим с хартиените отпадъци? и Металните отпадъци- как да се освободим от тях?

В края на предаването журналистката Роса Ресурсова отправи апел към всички хора: да консумират разумно, за да не нанасят непоправими щети на майката Земя.

Младите хора се надяват със своята инициатива да привлекат повече съмишленици и заедно да допренесат за запазване на природните ресурси на Земята.

Още снимки от новината

Криси Екопродуктова
репортери- Марина Папирусова и Анджи Луминисцентна
журналисти- Роса Ресурсова и Стенислава Екологова

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев