EN

Учители

Дочка Андонова-Петрова, старши учител - Български език и литература

Завършила българска филология в ПУ "П. Хилендарски". Носител на II ПКС от Тракийски университет, както и удостоверение за допълнително обучение по английски език. Притежава сертификати за завършени курсове: "Разрешаване конфликти", "Интернет, литература, литературно образование". Съавтор на учебно помагало "Знаещи и можещи по литература" за ХI и XII клас, издателство "Анубис", 2009 г., одобрено от МОН. Публикации в сборниците на Националния фестивал на детската книга. Участия в проекти на SOS Health и на Отворено общество - Сливен. Работи в Хуманитарна гимназия от 2007 г.

E-mail: petrova.dochka@abv.bg


Антоанета Георгиева Дончева, старши учител - Български език и литература, Френски език, Педагогически съветник.

Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила като учител по френски език и български език и литература. Носител на IV ПКС.
Завършила магистратура по екология и опазване на ОС в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас.
От 2012 година е сертифициран кариерен консултант по GSDF и работи в продължение на три години като кариерен консултант с ученици от различни възрастови групи.
Работи в ПХГ "Дамян Дамянов" от 2017 г.


Василка Василева, учител - Английски език

Завършила българска филология в БСУ гр.Бургас – бакалавър и Английски език и методика в ПУ "Паисий Хилендарски" гр. Пловдив – магистър. Работила е като учител по Английски език в с.Гавраилово,общ.Сливен. Работи в Хуманитарна гимназия от 2017 г. Носител на IV ПКС


Елена Танева, учител - Английски език

Магистър по английски език и методика от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Работила като учител по английски език в ОУ „П. Хитов” и в училища ЕВРОПА. В ПХГ „Дамян Дамянов” работи от 2019 година.


Шъ Сандзюен (Сам Ди) – учителка по китайски език и култура

Родена е в град Джинхуа с население от 5,5 милиона души - икономически център на източната китайска провинция Чжъцзян. Завършила е South East university в Нанкин. В ПХГ "Дамян Дамянов" работи като доброволка от 16.09.2019 г.


Валери Милков, старши учител - История и цивилизация

Завършил история във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Носител V ПКС. Награден с грамота от общинските педагогически четения на тема: "Интерактивните методи в обучението по история (1988)"; има сертификат за завършен курс "Създаване на ефективни екипи"; удостоверение за завършен курс "Знание за ЕС"; грамота за особени заслуги в развитието на образователното дело в с. Ковачите. Учениците му са печелили престижни места в националния конкурс на фондация "Ценности" и други. Работи в Хуманитарна гимназия от 2000 г.

E-mail: valeri_60@mail.bg


Дина Лавтерова-Петрова, старши учител - География и икономика

Завършила география и история във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Работи в Хуманитарна гимназия от 2009 г. Завършила магистратура по философия във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” през 2019 година.

E-mail: dinal2004@abv.bg


Стефка Генчева, старши учител - Философски цикъл

Завършила философия във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ през 2002 година. Била е председател на комисия за проверка и оценка на работите по философия – областна олимпиада за област Добрич– 2008 г., 2009 г., 2010 г. и 2011 г. Организатор на философско четене – областна конференция по философия – 2009 г. и на Национална конференция по гражданско образование "Семейство, училище, общество" гр. Добрич 2016 г. Притежава сертификати за участие в обучение на учители по програма "Въведение в хуманитарното право" МОН 2009 г.; в национална конференция "Училището – желана територия на ученика" 2009 г.; "Подготовка и управление на проекти" 2007 г и "Превенция на проявите на тормоз между учениците в училище“ 2016 г. Работи в ПХГ "Д. Дамянов“ от 2016 г.


Таня Рандева Славова, старши учител - Математика, Информатика и ИТ

Завършила математика и информатика в ПУ "Паисий Хилендарски". Работи в Хуманитарна гимназия от 2007 г.


Анета Койчева-Иванова, старши учител по биология и здравно образование, завършила Шуменски университет.

Притежава първа ПКС. Участие в международни конференции, кръгли маси, има публикации. Осъществява извънкласна дейност в областа на здравното и екологично образование на учениците. Сертифициран оценител на ДЗИ по биология и здравно образование.

E-mail: anet.co@abv.bg

„Един архитект знае, че ако строи грижливо, неговото творение може да просъществува векове. Един учител знае, че ако изгражда с любов и истина, онова, което изгради, ще трае вечно.“


Златина Атанасова , Физическо възпитание и спорт. В отпуск по майчинство.

Завършила Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" през 2006 г. и Педагогика на обучението по физическо възпитание в Пловдив през 2011 г. Завършила курс-квалификация по българската тренировъчна система за функционално-координационна тренировка към професионален колеж по спорт Био Фит - София през 2014 г. Работи в хуманитарна гимназия от 2017 година.

E-mail: zilla_88@abv.bg


Георги Милков , Физическо възпитание и спорт.

Завършил бакалавърска степен по педагогика на обучението по физическо възпитание във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Работи в ПХГ „Дамян Дамянов” от 2018 година.


Милена Алексиева, старши учител, лектор по Испански език

Завършила френска филология в СУ "Климент Охридски“. Притежава преквалификация по испански език и литература от СУ през 2011 г. Работи в ПХГ "Д. Дамянов“ от 2015 г.


Юра Пехливанова , учител-лектор по немски език

Завършила немска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Дългогодишен преподавател по немски език. Работи в ПХГ „Дамян Дамянов” от 2019 година.


Гинка Велева , учител-лектор по физика и астрономия.

Работи в ПХГ „Дамян Дамянов” от 2018 година.


Виолина Попова, лектор по Музика. В отпуск по майчинство.

Завършила е Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов“ и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив през 2010 година. Работи в ПХГ "Д. Дамянов“ от 2016 г.


Антония Дерменджиева, учител-лектор по музика.

Завършила Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, през 2010 година. В ПХГ „Дамян Дамянов” работи от 2019 година.


Валентина Радинска, ръководител на курс по творческо писане

Завършила е Литературния институт "Максим Горки" в Москва. Работи като журналист, редактор и главен редактор във вестници и списания, като редактор в Студия за игрални филми "Бояна". От 1996 до 2008 г. води спецкурс по творческо писане и магистърски семинар по същата специалност в СУ "Климент Охридски". От октомври 2014 г. осъществява курсове по творческо писане в Профилираната хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" в гр. Сливен. Автор е на поетични книги. Превежда руски поети.


Найден Дойнов, ръководител на вокално-инструментална група „Монолог”.

Завършил магистратура в ПУ „Паисий Хилендарски” - специалност „Ръководство на вокални и инструментални състави”.


 

Copyright © 2008-2021 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев