EN

Учители

Антоанета Георгиева Дончева, старши учител - Български език и литература, Френски език, Педагогически съветник.

Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила като учител по френски език и български език и литература. Носител на IV ПКС.
Завършила магистратура по екология и опазване на ОС в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас.
От 2012 година е сертифициран кариерен консултант по GSDF и работи в продължение на три години като кариерен консултант с ученици от различни възрастови групи.
Работи в ПХГ "Дамян Дамянов" от 2017 г.


Николина Велчева, учител по Български език и литература

„Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален.“
Плутрах

Родена в град Бургас, по обарзование:

Актриса – НАТФИЗ – „Кръстьо Сарафов“, гр. София;

Философ – „Философия на съзнанието и езика“, Софийски университет „Св. Клиент Охридски“;

Психолог – „Детско – юношеска и училищна психология“, Софийски университет„Св. Клиент Охридски“;

Учител по Български език и литература – „Педагогика на обучението по Български език и литература“ – Великотърновски университет, „Св.св. Кирил и Методий“

По интереси: личност, обичаща: книгите, театъра, културата, изкуството, музиката, пътуванията, личностното развитие, общуването, чувството за хумор.


Василка Василева, старши учител - Английски език

Завършила българска филология в БСУ гр.Бургас – бакалавър и Английски език и методика в ПУ "Паисий Хилендарски" гр. Пловдив – магистър. Работила е като учител по Английски език в с.Гавраилово,общ.Сливен. Работи в Хуманитарна гимназия от 2017 г. Носител на IV ПКС


Елена Танева, учител - Английски език

Магистър по английски език и методика от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Работила като учител по английски език в ОУ „П. Хитов” и в училища ЕВРОПА. В ПХГ „Дамян Дамянов” работи от 2019 година.


Ваня Радоева, учител по Испански език

Магистратура в Софийски Университет „Климент Охридски“ със специалности Френски и Английски език. През последните 25 години живее и работи в Испания (Мадрид), където освен с преподавателска дейност, се занимава с Международна търговия и Преводи. Участва периодично в предавания на Испанското Национално Радио, Регионалните радио-телевизионни центрове на Валенсия и Мурсия, в различни podcasts, както и с публикации в различни списания от национален тираж като „Археология“, „Енигмас“, „Мистерика“ и т.н. Автор на книгата “Un viaje hacia Bulgaria” („Пътуване към България“), издадена на испански език.


Валери Милков, старши учител - История и цивилизация

Завършил история във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Носител V ПКС. Награден с грамота от общинските педагогически четения на тема: "Интерактивните методи в обучението по история (1988)"; има сертификат за завършен курс "Създаване на ефективни екипи"; удостоверение за завършен курс "Знание за ЕС"; грамота за особени заслуги в развитието на образователното дело в с. Ковачите. Учениците му са печелили престижни места в националния конкурс на фондация "Ценности" и други. Работи в Хуманитарна гимназия от 2000 г.

E-mail: valeri_60@mail.bg


Дина Лавтерова-Петрова, старши учител - География и икономика

Завършила география и история във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Работи в Хуманитарна гимназия от 2009 г. Завършила магистратура по философия във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” през 2019 година.

E-mail: dinal2004@abv.bg


Стефка Генчева, старши учител - Философски цикъл

Завършила философия във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ през 2002 година. Била е председател на комисия за проверка и оценка на работите по философия – областна олимпиада за област Добрич– 2008 г., 2009 г., 2010 г. и 2011 г. Организатор на философско четене – областна конференция по философия – 2009 г. и на Национална конференция по гражданско образование "Семейство, училище, общество" гр. Добрич 2016 г. Притежава сертификати за участие в обучение на учители по програма "Въведение в хуманитарното право" МОН 2009 г.; в национална конференция "Училището – желана територия на ученика" 2009 г.; "Подготовка и управление на проекти" 2007 г и "Превенция на проявите на тормоз между учениците в училище“ 2016 г. Работи в ПХГ "Д. Дамянов“ от 2016 г.


Таня Рандева Славова, старши учител - Математика, Информатика и ИТ

Завършила математика и информатика в ПУ "Паисий Хилендарски". Работи в Хуманитарна гимназия от 2007 г.


Анета Койчева-Иванова, старши учител по биология и здравно образование, завършила Шуменски университет.

Притежава първа ПКС. Участие в международни конференции, кръгли маси, има публикации. Осъществява извънкласна дейност в областа на здравното и екологично образование на учениците. Сертифициран оценител на ДЗИ по биология и здравно образование.

E-mail: anet.co@abv.bg

„Един архитект знае, че ако строи грижливо, неговото творение може да просъществува векове. Един учител знае, че ако изгражда с любов и истина, онова, което изгради, ще трае вечно.“


Мая Койчева, учител по Екскурзоводско обслужване и Гостоприемство в търистическата индустрия.

Професионално направление "Пътувания, туризъм и свободно време" /"Екскурзоводско обслужване"/ Бакалавър по "Културология" от СУ "Св. Климент Охридски" и Магистър по Международен туризъм от Нов Български Университет. Работила до момента в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.


Златина Атанасова , Физическо възпитание и спорт.

Завършила Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" през 2006 г. и Педагогика на обучението по физическо възпитание в Пловдив през 2011 г. Завършила курс-квалификация по българската тренировъчна система за функционално-координационна тренировка към професионален колеж по спорт Био Фит - София през 2014 г. Работи в хуманитарна гимназия от 2017 година.

E-mail: zilla_88@abv.bg


Виолина Попова, лектор по Музика.

Завършила е Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов“ и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив през 2010 година. Работи в ПХГ "Д. Дамянов“ от 2016 г.


Илиян Урумов , учител – лектор по Изобразително изкуство

Завършва Художествена гимназия „Д. Добрович“, специалност текстил, в родния си град и продължава развитието си в НХА „Н. Павлович“ със специалност „Живопис“. Занимава се с разнообразни неща в сферата на изящните, приложни и сценични изкуства. Интересува се от изследване на различни материали и техники, от сценография и пластика, от графичен и приложен дизайн, както и от заснемане на видео и монтаж. Переодичната работа в български и чужди кино продукции е удоволствие и ценен опит. Обича оформлението и илюстрирането на книги, което е много личен и бутиков акт. Опитва се да се изразява и чрез фотография, а понякога чрез думи.

E-mail: ilianurumov@gmail.com


 

Copyright © 2008-2022 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев