EN

Учители

Дочка Андонова-Петрова, старши учител - Български език и литература

Завършила българска филология в ПУ "П. Хилендарски". Носител на II ПКС от Тракийски университет, както и удостоверение за допълнително обучение по английски език. Притежава сертификати за завършени курсове: "Разрешаване конфликти", "Интернет, литература, литературно образование". Съавтор на учебно помагало "Знаещи и можещи по литература" за ХI и XII клас, издателство "Анубис", 2009 г., одобрено от МОН. Публикации в сборниците на Националния фестивал на детската книга. Участия в проекти на SOS Health и на Отворено общество - Сливен. Работи в Хуманитарна гимназия от 2007 г.

E-mail: petrova.dochka@abv.bg


Антоанета Георгиева Дончева, старши учител - Български език и литература, Френски език, Педагогически съветник.

Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила като учител по френски език и български език и литература. Носител на V ПКС.
Завършила магистратура по екология и опазване на ОС в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас.
От 2012 година е сертифициран кариерен консултант по GSDF и работи в продължение на три години като кариерен консултант с ученици от различни възрастови групи.
Работи в ПХГ "Дамян Дамянов" от 2017 г.


Даниела Маркова, старши учител - Английски език

Завършила българска език и литература и английски език във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Носител на V ПКС. Дългогодишен и опитен преподавател в паралелки с интензивно изучаване на английски език. Работи в Хуманитарна гимназия от 1997г.

E-mail: danigm17@abv.bg


Василка Василева, учител - Английски език

Завършила българска филология в БСУ гр.Бургас – бакалавър и Английски език и методика в ПУ "Паисий Хилендарски" гр. Пловдив – магистър. Работила е като учител по Английски език в с.Гавраилово,общ.Сливен. Работи в Хуманитарна гимназия от 2017 г.


Цай Дзиюен(Джени) – учител по китайски език и култура

Родена е в Хъфей - градска префектура в Източен Китай, административен център на провинция Анхуей . Завършила е Anhui University. В ПХГ "Дамян Дамянов" работи като доброволец от 12.10.2018 г.


Валери Милков, старши учител - История и цивилизация

Завършил история във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Носител V ПКС. Награден с грамота от общинските педагогически четения на тема: "Интерактивните методи в обучението по история (1988)"; има сертификат за завършен курс "Създаване на ефективни екипи"; удостоверение за завършен курс "Знание за ЕС"; грамота за особени заслуги в развитието на образователното дело в с. Ковачите. Учениците му са печелили престижни места в националния конкурс на фондация "Ценности" и други. Работи в Хуманитарна гимназия от 2000 г.

E-mail: valeri_60@mail.bg


Дина Лавтерова-Петрова, старши учител - География и икономика

Завършила география и история във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Работи в Хуманитарна гимназия от 2009 г.

E-mail: dinal2004@abv.bg


Стефка Генчева, старши учител - Философски цикъл

Завършила философия във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ през 2002 година. Била е председател на комисия за проверка и оценка на работите по философия – областна олимпиада за област Добрич– 2008 г., 2009 г., 2010 г. и 2011 г. Организатор на философско четене – областна конференция по философия – 2009 г. и на Национална конференция по гражданско образование "Семейство, училище, общество" гр. Добрич 2016 г. Притежава сертификати за участие в обучение на учители по програма "Въведение в хуманитарното право" МОН 2009 г.; в национална конференция "Училището – желана територия на ученика" 2009 г.; "Подготовка и управление на проекти" 2007 г и "Превенция на проявите на тормоз между учениците в училище“ 2016 г. Работи в ПХГ "Д. Дамянов“ от 2016 г.


Таня Рандева Славова, старши учител - Математика, Информатика и ИТ

Завършила математика и информатика в ПУ "Паисий Хилендарски". Работи в Хуманитарна гимназия от 2007 г.


Анета Койчева-Иванова, старши учител по биология и здравно образование, завършила Шуменски университет.

Притежава първа ПКС. Участие в международни конференции, кръгли маси, има публикации. Осъществява извънкласна дейност в областа на здравното и екологично образование на учениците. Сертифициран оценител на ДЗИ по биология и здравно образование.

E-mail: anet.co@abv.bg

„Един архитект знае, че ако строи грижливо, неговото творение може да просъществува векове. Един учител знае, че ако изгражда с любов и истина, онова, което изгради, ще трае вечно.“


Златина Атанасова , Физическо възпитание и спорт

Завършила Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" през 2006 г. и Педагогика на обучението по физическо възпитание в Пловдив през 2011 г. Завършила курс-квалификация по българската тренировъчна система за функционално-координационна тренировка към професионален колеж по спорт Био Фит - София през 2014 г. Работи в хуманитарна гимназия от 2017 година.

E-mail: zilla_88@abv.bg


Милена Алексиева, старши учител, лектор по Испански език

Завършила френска филология в СУ "Климент Охридски“. Притежава преквалификация по испански език и литература от СУ през 2011 г. Работи в ПХГ "Д. Дамянов“ от 2015 г


Цветелина Димитрова, лектор по Немски език

Завършила немска филология към Шуменски университет "Епископ Константин Преславски“. Работи в ПХГ "Д. Дамянов“ от 2016 г


Виолина Петкова, лектор по Музика

Завършила е Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов“ и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив през 2010 година. Работи в ПХГ "Д. Дамянов“ от 2016 г


Валентина Радинска, ръководител на курс по творческо писане

Завършила е Литературния институт "Максим Горки" в Москва. Работи като журналист, редактор и главен редактор във вестници и списания, като редактор в Студия за игрални филми "Бояна". От 1996 до 2008 г. води спецкурс по творческо писане и магистърски семинар по същата специалност в СУ "Климент Охридски". От октомври 2014 г. осъществява курсове по творческо писане в Профилираната хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" в гр. Сливен. Автор е на поетични книги. Превежда руски поети.


Вангел Апостолов, ръководител на театралната трупа

Завършил "Актьорство за драматичен театър" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Актьор в Държавен куклен театър – Сливен.


 

Copyright © 2008-2019 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев