EN

„МОНОЛОГ“ ПРЕЗ УЧЕБНАТА РОК ГОДИНА

Монолог
04.07.2024 / 11:04

Творческият сезон на група "Монолог" ще завърши на 2 август с рок-концерт на Крепост Туида. Поканите към групата не спират и тази учебна година, като в състава се обучаваха и свиреха общо 18 музиканти, които бяха разпределени в три възрастови групи. Най-много изпълнения имаха най-малките "Монолог Джуниър". Те взеха участие във вече традиционния рок-концерт "Рок за Венци" на 5 август 2023 г. в средновековна крепост "Туида". На 29 август 2023 г. подгряваха местната група "Uncover", която е сформирана от ветерани на група "Монолог". На 16 септември 2023 г. участваха във фестивала "Стоте Войводи", организиран от Община Сливен. А на 30 септември същата година бяха специални гости във фестивал на музиката в Свиленград, организиран от Младежки музикален център. Традиционно откриха „Урок по рок“, организиран от Младежки дом - Сливен на 3 октомври в зала "Сливен", като имаха честта да свирят на една сцена с Влади Михайлов.

На 28 март 2024 г. се състоя четвъртото издание на „Урок по рок“ в зала Сливен и малките, заедно с най-големия състав на "Монолог" бяха на една сцена с „Мери бойс бенд“. Поканите не спираха и малките музиканти поздравиха своите връстници в НУ "Васил Левски" за 24 май и ОУ "Христо Ботев" в юбилейния им концерт в Драматичен театър "Стефан Киров" на 5 юни. А в "Нощта на музеите", провела се на 16 май пред Регионален исторически музей, гр. Сливен, детската ни формация изпълни тридесет минутна програма, като събра доста нови фенове. И тази година "Монолог" взе участие в храмовия празник на квартал "Речица" и детския ни състав подгря най-големите. В репертоара на "Монолог Джуниър" има 12 песни, от които 3 авторски – "Ода от нея", "Надежда" и "Поет".

Втората формация на групата, в която участват ученици от 8. и 9. класове на Хуманитарна гимназия, е най-новият състав на групата. Екипът постепенно се превръщат в достойни заместници на най-големите завършващи ученици. Повечето от тях са начинаещи музиканти и взеха участие в коледното шоу на Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" и в самостоятелния концерт на "Монолог" пред Историческия музей в град Сливен. През лятната ваканция групите работят по нов репертоар, който да представят на концертни изяви в бъдеще.

Представителният най-голям състав на "Монолог" участва във всички училищни тържества на гимназията: откриване на учебната година, коледно шоу, патронният празник на Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов", за който специално подготви песента "Остани тази нощ" по текст на Дамян Дамянов и създаде нова авторска песен отново по текст на патрона на гимназията – „Моя нова година“. На най-опитните музиканти от групата предстои едночасова програма в "Миндя рок фест" на 27 юли, както и участие на "Рок за Венци" на 02 август 2024 г.

"Монолог" очаква с нетърпение бъдещите осмокласници и новите колеги музиканти за новата учебна година.

За нас беше чест!

Виолина Попова – ръководител на музикално-инструментална група „Монолог“

Още снимки от новината

Монолог
Монолог
Монолог
Монолог
Монолог

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев