EN

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЪДЕЩИТЕ ОСМОКЛАСНИЦИ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ

priem1
12.07.2022 / 14:27

Уважаеми ученици и родители,

Вчера следобед излязоха резултатите за първото класиране по приема след седми клас. Какво предстои оттук нататък?

 

- 13-15 юли Записване на първо класиране или подаване на заявление за участие във второ класиране

- 20 юли Обявяване на второ класиране

- 21-22 юли Записване на второ класиране

- 26-27 юли Подаване на заявление за участие в трето класиране (в РУО – Сливен)

- 29 юли Обявяване на трето класиране

- 1-2 август Записване на трето класиране

 

От 13 до 15 юли учениците, приети на първото класиране, трябва да се запишат или да подадат заявление за участие във второ класиране - в училището, в което са приети. При участието във второ класиране мястото на ученика се запазва, той не може да пренарежда желаните паралелки и училища, за които е кандидатствал, когато е подал документи. На второ класиране може да се придвижи по-напред във вече посочените от него паралелки и училища. (Информация за минималните и максималните състезателни балове можете да откриете на страницата на РУО – Сливен:

http://rio-sliven.org/rioup/aktualteachers/statistiki_7klas_2022/RC7.pdf )

Второто класиране ще бъде оповестено до 20 юли. Записването на учениците, приети на втори етап на класиране, ще се състои на 21 и 22 юли – в училището, където е приет ученикът.

За участие в трети етап на класирането учениците подават ново заявление в РУО - Сливен на 26 и 27 юли, в което могат да подредят желаните паралелки и училища, съобразно свободните места, самото класиране се обявява на 29 юли, а записването се осъществява на 1 и 2 август.

Всеки ученик може да проверява класирането си чрез достъп до сайта https://infopriem.mon.bg като влиза в портала с входящия номер и паролата от служебната си бележка за участие в НВО в VII клас.

Какво трябва да направите в следващите дни?

Да посетите училището, където е приет ученикът, за да се запише или да подаде заявление за участие във втори етап на класиране. При записване в ПХГ „Дамян Дамянов“ трябва да носите оригинал на свидетелството за основно образование, снимка за документи и оригинал на медицинско свидетелство (за приетите в паралелката с професия „Екскурзовод“). Очакваме ви във всеки от следващите три дни от 8:00 до 17:00 часа.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев