EN

ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ ОЧАКВА ДА ПРИДОБИЕ СГРАДАТА НА ПОЖАРНАТА

sgrada
10.10.2020 / 06:46

Това стана ясно през изтичащата седмица. Като продължение на проведените в средата на септември фокус групи за обсъждане на възможностите за развитие на община Сливен, на директора на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ Жельо Радев бе предоставена възможност да сподели пред общинската администрация идеи, които ще доведат до решаване на идентифицирани проблеми чрез използване на наличния потенциал. Директорът и училищната общност предлагат на ръководството на общината да се създаде многофункционална училищна зона съгласно най-новата наредба на МОН за физическата среда, като се използват сградата и терена на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен, след преместването ѝ в района на бившите казарми.

За предстоящо строителство на нова сграда за пожарникарите местните медии узнаха неотдавна от изявление на директора на ГДПБЗН, главен комисар Николай Николов. Предложението на ПХГ „Дамян Дамянов“ включва и цялостна модернизация на прилежащите терени и сградите, чрез намеса в плановата структура – пристрояване, уширения, оформяне на отворени учебни пространства, създаване на зони за комуникация, оборудване и обзавеждане на помещенията, изграждане на нови сградни инсталации и управление на отпадъците, пак съгласно насоките за модернизация на физическата среда, приложени към новата наредба. При уточняване на възможностите за реализация на лансираните идеи, директорът на гимназията проведе разговори както с местни архитекти и строители, така и с ръководството на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Знае се, че сградата на улица „Г.С. Раковски“ е държавна собственост, че предстои нейното освобождаване, поради преместване на службата на по-подходящ терен, че се очаква собствеността да се прехвърли на община Сливен. Макар че сградата, проектирана някога от арх. Зарзов, е в експлоатация от 1938 г., тя продължава да е в отлично състояние.

Специалистите споделиха, че предложенията са целесъобразни и че чрез тях една от емблематичните за града сгради ще продължи да изпълнява народополезни функции.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев