EN

ДОБРОВОЛКА ОТ КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ЩЕ РАБОТИ И ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

nk1
21.07.2020 / 20:11

От началото на седмицата в Сливен е доброволката Ли Юнхан (Li Yonghan ) – Лия. Тя ще преподава китайски език и култура в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”. Отново се организират и курсове за ученици от други училища и вечерен курс за възрастни граждани. Освен часовете по китайски език, предстоящата дейност на доброволката ще бъде насочена и към различни инициативи за запознаване с китайската история, култура и философия.

Лия е от Хънан - провинция в централната част на Източен Китай с близо стомилионно население, с административен център град Джънджоу. В хуманитарната гимназия тя ще продължи работата от предходните години на доброволките Пени, Ячи, Джени и Сам Ди. Дейността на китайските доброволци в града ни е резултат на сътрудничеството с Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”.

Желаещите да учат китайски език ученици от други училища, както и възрастни граждани на Сливен, могат в началото на м. септември да заявят своето желание лично в канцеларията на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” или на телефон (044) 66 31 76.

Още снимки от новината

nk3
nk2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев