EN

В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ - СЕДМИЦА НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ В ДИСТАНЦИОННА СРЕДА

12 may
12.05.2020 / 14:47

Традиционният ден на на ученическо самоуправление в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” тази година вероятно поради стесненото пространство около дисплеите в домашна среда разширява пък времевия си обхват. Ученическият съвет предложи съвместна програма, за чието изпълнение учителите пресметнаха, че им трябва цяла седмица.

Разнообразни, креативни и вдигащи високо летвата пред образователно-възпитателния процес са инициативите в предложената програма. Предстои учители по български език да се обърнат към учениците си в мерена реч, учителят по история следва да открие себе си във важна историческа личност, учителите по английски да рецитират любими стихотворения в оригинал, учителката по математика да реши логическа задача с кулинарни аксесоари, а учителката по философия да отговори на вечен казус без вярно решение. И други, не по-малко интересни задачи имат да решават педагозите и техните възпитаници както в редовните часове от седмичното разписание, така и в часовете за извънкласна дейност.

Седмицата на самоуправлението е част от инициативите, с които в ПХГ „Дамян Дамянов” отговаряме на призива месец май да бъде „Месец на образованието”. Младите хуманитаристи и екскурзоводи заедно със своите учители вярват, че ще дойде скоро краят на дистанционното обучение, затова може би пред театралната трупа е поставена задачата да търси актуални постановъчни решения на пиесата на Станислав Стратиев с толкова злободневното заглавие „Не падай духом!”.

Още снимки от новината

12 may-2
12 may-3
12 may-4
12 may-5
12 may-6

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев