EN

Е-КНИГА, ПОСВЕТЕНА НА СЛАВЯНСКИТЕ ПЪРВОУЧИТЕЛИ „ИЗДАДЕ” ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

11 may
11.05.2020 / 08:59

В секцията „СамИздат” в сайта на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” в чест на 11 май – Ден на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, се появява книга, посветена на тяхното светло дело. Припомняме, че като „самиздат” някога са определяни печатни издания в тоталитарните общества, появили се без разрешението на властта. Сега нещата са много по-различни и разликата може да усетите като отворите току-що „сглобената” поредна наша електронна книга.

След издания като електронния сборник, посветен на 20-годишнината на училището, една историческа монография, една новела-писмо, „ Речник на турските, остарелите и чуждите думи в романа „Под игото” на Иван Вазов”, три книги с поезия на наши ученици, два сборника с конкурсните творби по случай патронния ни празник, тази нова книга се роди благодарение на дейността на клуба „Дигитална хуманитаристика”, който създадохме неотдавна по проект „Образование за утрешния ден”. Изработването ѝ осъществиха учениците от клуба и тяхната ръководителка Анета Койчева-Иванова, старши учител в гимназията. Процесът по сътворяването на дигиталния продукт е вид проектно базирана дейност, която решава конкретен и необходим в практиката проблем при изучаването на хуманитарните предмети история, литература, философия. Изданието е и наш отговор на призива през месец май тази година да намерим нестандартни решения при отбелязването му като „Месец на образованието”.

Новото издание ще заеме достойно място в училищната ни колекция. То е поредно доказателство, че хуманитарната гимназия търси и предлага иновативни решения и развиване на актуални компетентности на своите ученици – днешни и утрешни хуманитаристи и екскурзоводи.

Страниците на книгата може да „разгърнете” тук:

https://read.bookcreator.com/vRhC2IWCxNUXiNCxTdHBgFdk2gC3/cuXKj1FVTH2E7fRA3sjPYA?fbclid=IwAR3PiECMbjFTPb9Rzi0vQ8gh_-dhREovgLDIl5_rQq6g_LjSc-bp3svc5OI

Още снимки от новината

11 may-2
11 may-3
11 may-4

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев