EN

В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ - НОЩ НА ФИЛОСОФИЯТА

Philosophy-2
22.11.2019 / 09:47

По нестандартен начин Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” отбеляза световния ден на философията. Училището организира Нощ на философията, по време на която учениците гледаха филм и дискутираха актуални въпроси. Роботика, изкуствен интелект и бъдещето на човечеството бяха темите на вечерта.

Световен ден на философията е обявен от ЮНЕСКО и се чества всяка година в третия четвъртък от месец ноември. Тази година денят е 21.11.2019 г.

С честването на Деня на световната философия всяка година, ЮНЕСКО подчертава непреходната стойност на философията за развитието на човешката мисъл, за всяка култура и за всеки отделен човек. ЮНЕСКО е организация, тясно свързана с философията, в нейния критически и конструктивен аспект.

При създаването на Деня на световната философия през 2005 г. Генералната конференция на ЮНЕСКО подчерта значението на тази дисциплина, особено за младите хора: "Философията е дисциплина, която насърчава критичното и независимо мислене и е способна да работи за по-добро разбиране на света и за насърчаване на толерантност и мир ".

Още снимки от новината

Philosophy-1

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев