EN

ВЪЗПИТАНИЦИ НА ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ БЯХА ОТЛИЧЕНИ В ДЕНЯ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

Tolerantnost-1
20.11.2019 / 12:19

На 19 ноември 2019 година в зала „Май” бе отбелязан Световния ден на толерантността. Организатори на събитието бяха народно читалище „Хаджи Димитър 1937” и Областната администрация. В кръглата маса на тема „Насърчаване на толерантността и превенция на езика на омразата” се включиха училищни екипи от общинските училища в Сливен. Отлично, убедително, изчерпателно се представиха участниците от Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” – Ивона Радева, Кремена Георгиева, Сияна Атанасова и Дейвид Дечев.

„Да уважавам или мразя – избирам аз” бе темата на конкурса за есе, обявен от организаторите по повод Световния ден на толерантността. Изключително силното представяне на нашите ученици бе възнаградено – първа награда за Дейвид Дечев от Xа клас, второ място за Джорджи Вълков от IXа клас, трето – за Христиана Данчева от IXа и Полина Попова от VIIIа клас, поощрение за Стилиян Вълев от VIIIа клас и специална награда за Рюстем Идризов от VIIIа клас. Награда за презентация спечели Кремена Георгиева от Xа клас.

Поздравяваме всички участници във форума и им пожелаваме да се борят и да отстояват толерантността като форма на общуване между хората!

Още снимки от новината

Tolerantnost-2
Tolerantnost-3
Tolerantnost-4
Tolerantnost-5
Tolerantnost-7
Tolerantnost-8
Tolerantnost-9
Tolerantnost-10

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев