EN

ПЪРВА ПОЕТИЧНА КНИГА НА ВЪЗПИТАНИЧКАТА НА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ МИЛЕНА МИХОВА

M. Mihova-1
20.06.2019 / 08:36

В сряда във Военния клуб възпитаничката на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ Милена Михова представи пред сливенска публика своята дебютна стихосбирка „Преплитане“. Творбите ѝ, повечето от които лирични миниатюри, са обединени в два цикъла, озаглавени „Ще си върна светлината“ и „И пламъче едно в сърцето“.

Милена е поредният творец – възпитаник на гимназията, издал своя книга. Уверени сме, че след първия ѝ опит ще има и други, още по-успешни. Така съвсем наскоро друг от нашите възпитници - Иван Ланджев, бе удостоен с „Орфеев венец“- голямата награда на фестивала „Пловдив чете“.

Хуманитарната гимназия естествено е привлекателно място за средношколците с афинитет към литературата, историята и философията - предмети, изучаването на които успешно се съчетава с интензивния курс по английски език в осми клас. Насърчават и доразвиват творческия потенциал на учениците традиционни форми като клуб „Памет“, курс по творческо писне, воден от Валентина Радинска и други. От три години в гимназията работят и доброволци от Китайската народна република, които осигуряват на ученици от училището, от други училища, а и на възрастни граждани, досег с хилядолетните история, култура и философия. Поетесата Милена Михова бе една от първите участнички в курса по китайски език и култура за възрастни.

Още снимки от новината

M. Mihova-2
M. Mihova-3
M. Mihova-4

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев