EN

ВАЛЕНТИНА РАДИНСКА ПРЕДСТАВИ ПРЕД СЛИВЕНСКА ПУБЛИКА ПОЕТА НИКОЛАЙ МИЛЧЕВ

N. Milchev-1
08.06.2019 / 22:43

Профилираната хуманитарна гимназия “Дамян Дамянов” избра да отбележи петата годишнина от началото на курса по творческо писане, ръководен от Валентина Радинска и с проява, насочена към местната културна общност. В петък в зала „Сирак Скитник” поетесата, носителка на голямата награда на община Сливен за литература и изкуство „Добри Чинтулов” за 2014 г. представи пред почитателите на изящното слово поета Николай Милчев. Тук бяха заместник-областният управител Димитринка Петкова, старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионалното управление на образованието Кристиана Станкова, известни сливенски творци, граждани, учители и ученици, почитатели на поета от съседни градове. В началото на срещата прозвучаха авторски песни на училищната вокално-инструментална група „Монолог”, изпълнени от Таня и Кирчо, а Мария и Даяна от театралната трупа представиха някои от най-известните стихотворения на поета. Николай Милчев е един от най-популярните и обичани съвременни автори. Доскоро той беше преподавател по литература в едно от водещите столични училища и освен с литературните си постижения е известен и с активната си позиция в професионалната общност на българските учители.

В словото си Валентина Радинска определи Николай Милчев като „изумителен поет и Повелител на Нежността”, чийто поетичен свят е „широк и светъл, пълен с нежност и любов към най-дребните детайли и към най-незначителни Божии творения” и като потвърждение на думите си прочете неговото стихотворение „Сърце”.

Николай Милчев сподели мисли за творчеството и мисията на поета. Пред взискателната публика представи свои творби от книгите си”26 стихотворения за любов”, „Тънък дъжд”, „Прелесть и Светогорски стихотворения”, както и нови свои стихотворения.

Високият заряд на поетичното слово на двамата големи български творци повдигна духа на присъстващите техни събратя по перо, но в същото време постави и по-високи критерии към бъдещи подобни прояви.

Още снимки от новината

N. Milchev-2
N. Milchev-3
N. Milchev-4
N. Milchev-5
N. Milchev-6
N. Milchev-7
N. Milchev--8

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев