EN

ЕКСКУРЗОВОДЪТ СБЪДВА МЕЧТИ

Den ekskurzovod1
04.06.2019 / 21:32

Във вторник в зала „Графити“ на „Национал Палас“ се състоя форумът „Аз съм Вашият екскурзовод“, организиран от Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Идеята бе да се представи пред седмокласници, техните родители и местната общност професията „Екскурзовод“, която е част от приема на училището за новата учебна година. Гост на събитието бе старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионалното управление на образованието Кристиана Станкова.

В началото няколко ученици „влязоха в роли“ на гидове, а двама техни приятели, както и доброволката от Китайската народна република Джени – на гости от далечни страни. Изчерпателно и с вдъхновение бяха представени забележителностите на любимия Сливен в картини и текст. След хвърлената от аматьорите ученици ръкавица, думата взеха професиионалистите. За своята професия говориха Петя Димитрова, екскурзовод в Регионалния исторически музей и Живко Семитев, екскурзовод в „Дорис Травел“ ЕООД. Те споделиха мотивите си да изберат тази професия, удовлетворението, което тя им носи, приветстваха появата ѝ в учебната програма на хуманитарната гимназия. Отбелязаха значението на туризма не само като проспериращ стопански отрасъл, но и желанието на все повече хора от близо и далеч да пътуват, да посещават различни дестинации, да се отдават организирано на заслужена почивка. Припомниха и най-кратката дефиниция за туризма като средство за сбъдване на мечти, повод да изберем заглавието на този текст.

Неотдавна, в световния ден на социалната работа, гимназията проведе и форум: https://hg.sliven.net/index.php?id=285646 , чрез който информира бъдещите осмокласници и техните родители за възможността през новата учебна година в ПХГ „Дамян Дамянов“ да изучават и професията „Сътрудник социални дейности“, популярна в обществото като социален работник. Традиционно, за новата учебна година училището ще приеме и една паралелка с профил „Хуманитарни науки“.

Още снимки от новината

Den ekskurzovod2
Den ekskurzovod3
Den ekskurzovod4
Den ekskurzovod5
Den ekskurzovod6
Den ekskurzovod7

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев