EN

НАГРАДА ЗА МЛАД ИСТОРИК ОТ ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ” В НОЩТА НА СЛИВЕНСКИТЕ МУЗЕИ

награда
19.05.2018 / 22:27

Европейската нощ на сливенските музеи в събота започна с официална церемония, на която зрелостникът от Профилираната хуманитарна гимназия Иван Тенев бе награден за постигнати високи резултати в национални исторически конкурси. Иван получи грамота на Регионалния исторически музей и книгата „Кратка история на човечеството”.

Възпитаникът на Профилираната хуманитарна гимназия е носител на много награди през изминалите години в училището, но в мотивите за днешната му награда бяха откроени две безспорни негови постижения от последния месец. Той стана лауреат на Националната олимпиада по история, провела се в гр. Кърджали от 20 до 22 април. Оценката му Отличен 6.00 в Националния кръг на най-важното за годината състезание за млади историци го постави на първо място сред участниците. Лауреатското звание осигурява на младия хуманитарист право на прием без участие в конкурси в най-търсените специалности на най-престижните български университети.

На 2 май, пред паметника в историческата местност Оборище, Димитър Цоцорков от фондация „Цоцорков род“ връчи на Иван Тенев националната награда в ученическия конкурс за краеведско изследване. Конкурсът се организира в памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков – меценат на културата, почетен гражданин на Панагюрище и радетел за съхраняване на родовата памет.

Любителите на исторически четива могат да се запознаят с блестящия научен стил и изследователския плам на Иван Тенев във Flip book-изданието на едно от неговите изследвания, озаглавено „Света гора Сливенска“, следвайки тази връзка: http://www.hg.sliven.net/documents/books/sveta-gora/index.html

 

Още снимки от новината

грамота
награда
награда
награда
плакат

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев