EN

ДВЕ ПОЕТИЧНИ FLIPBOOK-ИЗДАНИЯ НА УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФИЛИРАНАТА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

самИздат
04.11.2017 / 20:44

В навечерието на Деня на будителите на сайта на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”- http://hg.sliven.net/SamIzdat.php, се появиха две нови елекронни книги. Този път те са резултат от последователното участие на двама осмокласници в курса по творческо писане, който вече четвърта година ръководи Валентина Радинска.

Книгата на Сияна Атанасова е озаглавена “Миг на звездопади”и съдържа 23 стихотворения без заглавия. При всяко от тях градусът на емоционалните трепети е висок, а за повечето може да се каже, че са сполучливи първи опити в интимната лирика.

Дейвид Дечев е озаглавил своята стихосбирка „Бели нощи през тъмните дни”. Лирическият герой в 19-те стихотворения изповядва неспокойната си душа, страда и търси опори в нерадостното си битие. В обръщението към читателите си Дейвид споделя радостта си от възможността с енергия, любов и душа да претвори емоциите си в поетично слово.

С тези първи издания Сияна и Дейвид реализират свои съкровени мечти в областта на поезията. Помогнаха им ръководителката на курса по творческо писане Валентина Радинска и учителката им Станимира Арнаудова, осъществила графичния дизайн на двете книги.

Ето и път към книгите:

На Сияна:

http://www.hg.sliven.net/images/book1/index.html

На Дейвид:

http://www.hg.sliven.net/images/book/index.html

Още снимки от новината

Сияна Атанасова
Дейвид Дечев

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев