EN

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ДАМЯН ДАМЯНОВ
18.01.2013 / 10:00

Скъпи ученици и колеги,

Уважаеми родители,

 

 

На 18 януари християнската общност отбелязва светъл празник – Атанасовден, на 18 януари ликува българската литературна общност с рожденния ден на поета Дамян Дамянов, ликува нашето училище – най-младата сливенска гимназия, която носи името на безсмъртния поет и отбелязва 16-та годишнина от своето създаване.

 

 

Честването на празника за нас е повод за равносметка, но и повод за нови надежди, планове и мечти.

 

 

Училището ни бе създадено в години на преход, в условия на демографски срив и глобална криза – в материален и най-вече в ценностен план. И се утвърди! Въпреки неяснотите през първите години от създаването му относно неговото бъдеще; въпреки неравностойното положение, в което се намирахме в условията на конкуренция спрямо училища с традиции и дългогодишен стабилитет, защото ние вярвахме… Вярвахме, че когато в основата на една училищна стратегия застава преклонението пред българското и българщината, пред изконните и универсални човешки ценности, зачитането на човешкото достойнство и свобода няма как този храм на човешкото знание и човеколюбие да не пребъде! Благодарение на доверието на родители и ученици, на неуморния труд и професионализма на своите учители, на подкрепата на служители в различни институции и цялата закърмена с афинитет към духовността сливенска общественост само за 16 години нашето училище си спечели името на едно от авторитетните сливенски училища, всяващо респект и самочувствие. Това съвсем не означава, че няма какво още да искаме и към какво да се стремим. Въпреки че се опитваме учебният процес да е все по- модернизиран – използваме интерактивни методи на обучение, в които учениците са не просто обучаеми, а партньори, а учителите фасилитатори; разполагаме със съвременно оборудвана мултимедийна зала, с електронни дъски, с електронните версии на част от учебниците и т.н., ние посрещаме празника в очакване да бъде саниран втори корпус на училището и основно отремонтиран физкултурният салон.

Променят се технологиите, променяме се и ние, за да бъдем адекватни на XXI-ото столетие и да отговорим на потребностите на учениците ни и на обществото. Благодарение на упорития труд, който всички полагаме постигаме все по-високи резултати във външните оценявания. Зрелостниците ни продължават обучението си в различни университети у нас и в чужбина.

 

 

От името на педагогическия колектив и училищното ръководството желая на всички здраве, сили и успехи през настоящата 16-та за училището ни учебна година!

 

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-р Екатерина Иванова Петкова - Директор и основател на гимназията
 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев