EN

Buy nothing day- Денят без консуматорски покупки- 24.11.2012 год.

Buy nothing day
22.11.2012 / 19:15

За трета поредна година учениците от Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов" проведоха импровизирано телевизионно предаване, за да популяризират този малко познат в България ден. Тази година то бе под надслов «Толерантни към природата» и е една от дейностите по проект «Толерантността- ключ към социална интеграция на младите хора». Екипите от репортери дискутираха по следните теми: Опаковките- наистина ли се нуждаем от тях? и Отпадъците- какво да правим с тях?

В ролята на телевизионен репортер Калояна Екологова разказа на присъстващите историята на самия ден и в какво се крие неговия смисъл.

Чрез подготвените видео-материали Полина Папирусова и Тони Акумулаторова се опитаха да отговорят на въпросите- Какво да правим с хартиените отпадъци? и Металните отпадъци- как да се освободим от тях? От мястото на събитието Станиела Опаковова показа, къде в Световния океан се събират всички торбички и пластмасови отпадъци от бита на хората.

Специален гост на инициативата бе Мария Русева- еколог в Община Сливен. Към нея журналистката Кристин Ресурсова отправи множество въпроси за разделното събиране на отпадъците и рециклирането на старите автомобили в града ни.

Забавен момент бяха въпросите към публиката от Хюлия Всезнайкова, които имаха образователна и развлекателна цел.

В края на предаването журналистката Станимира Екопродуктова отправи апел към всички хора: да консумират разумно, за да не нанасят непоправими щети на майката Земя. Мими Идейкова подсказа разнообразие от идеи, с които може всеки от нас да спести природни ресурси.

Привържениците на Деня без консуматорски покупки предлагат всеки да направи нещо любопитно в този ден - да потанцува, да каже на някого, че го обича, да се научи да брои до 10 на всички езици или да отиде на работа пеш.

Младите хора се надяват със своята инициатива да привлекат повече съмишленици и заедно да допринесат за запазване на природните ресурси на Земята.

Още снимки от новината

Buy nothing day 1
 Buy nothing day 2
 Buy nothing day 3
 Buy nothing day 4
 Buy nothing day 5
 Buy nothing day 6

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев