EN

ОБУЧЕНИЕ НА МЛАДИТЕ ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ ОТ ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ” В С. ЛОЗЕНЕЦ

обучение с. Лозенец
20.06.2012 / 17:37

От 16.06 до 18.06. 2012 год. в с. Лозенец, клуб „Безвъзмездна помощ” от Хуманитарна гимназия към БМЧК проведе обучение по Първа долекарска помощ и Принципи на хуманитарните ценности. Щатният специалист г-жа Мариана Куновска нагледно представи историята на Червения кръст. Доброволците бяха разделени според своите интереси и приоритети в два уъркшопа ПДП ( първа долекарска помощ) и ПХЦ (принципи на хуманитарните ценности). Христина Димитрова- ученичка от 11б клас в ролята на обучител и модератор заедно със своите помощници Димитър и Даниел членове на клуба запознаха младите червенокръстци от гимназията с полезни умения по даване на първа помощ на пострадали. Под формата на игри, Христина обучи присъстващите в хуматинарните ценности. Интересното, интерактивно изобразяване на Принципите на хуманитарната организация спомогна за лесното им усвояване от участниците. Особен интерес предизвика „5 минути слава”, в които участниците разкриха своя музикален и театрален талант и се превъплатиха в ролята на известни комици от любими ТВ- предавания. Създаде се весело настроение на всички туристи в комплекса.

Младите червенокръстци бяха привлечени като участници в спортни надпревари с други летуващи връстници. На тях те се представиха отлично и завоюваха 5- първи места.

Така при съчетаването на полезното с приятното, обучението приключи с положителна оценка от всички обучавани и с пожелание за нови предизвикателства. За награда екипът от модератори поощри всеки със сертификат.

Още снимки от новината

обучение с. Лозенец
обучение с. Лозенец
обучение с. Лозенец
обучение с. Лозенец
обучение с. Лозенец
обучение с. Лозенец
състезание по плажен футбол
морето е прекрасно

 

Христина Димитрова
 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев