EN

Проект: “ Театърът – отворена и желана територия за учениците от ХГ “Д. Дамянов”

“Двубой” от Иван Вазов
24.11.2011 / 16:23

ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА "УЧИЛИЩЕТО - ТЕРИТОРИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ" НА МОН е защитен проект на тема “ Театърът – отворена и желана територия за учениците от ХГ “Д. Дамянов” . Чрез този проект ще се ангажират учениците от IХ и Х клас на гимназията не само в учебния процес, но и в извънкласни дейности свързани с изкуствата. Това е и пътят, чрез който стават съпричастни новите възпитаници на Хуманитарна гимназия към всичко онова, което я прави уникална вече повече от 10 години.

Настоящият проект отговаря напълно на целите на Националната програма „Училището – територия на учениците”, а именно - развитието на творческите способности на учениците и уплътняване на свободното време със занимания, подпомагащи интелектуалното, духовното, нравственото и физическото им израстван.

Чрез партньорство с читалищата, трупата ще организира и представи 3 премиери в Сливен и 10 постановки в 10 населени места от областта- Гавраилово, Селиминово, Злати войвода, Ковачите, Жельо войвода, Крушаре, Самуилово, Кермен, Котел и Твърдица, съобщават от ръководството на училището.

Ще бъдат представени и пиесите "Когато розите танцуват", от Валери Петров, “Ще те накарам да се влюбиш”, мюзикъл от Недялко Йорданов и Хайгашод Хагасян и “Двубой” от Иван Вазов.

За неговото осъществяване е поканена актрисата Лидия Гяурова, която ръководи театралната трупа от учебната 2002/2003 г.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев