EN

Проект: “ОТ РАЗЛИЧИЯ КЪМ ИНТЕГРАЦИЯ: КУЛТУРАТА – ПЪТ В ТЪРСЕНЕ НА НОВА ЕВРОПЕЙСКА ИДЕНТИЧНОСТ’’

представяне в Унгария
24.11.2011 / 16:08

Този проект насочва вниманието към обединяване на културното наследство и традиции на европейските държави, за да даде възможност, както на учениците, така и на учителите, да се докоснат до традициите на различните държави, за да открият общите характеристики и да оценят различията между европейските народи.

През периода на проекта, разнообразни дейности ще бъдат осъществявани всяка година, подчинени на същата основна идея, но с различен акцент всяка година. Темата на проекта ще се интегрира в учебните занятия, провеждани в нашите училища (материалите, разменяни между партньорите от Гърция, Турция, Полша и Унгария, ще се представят пред учениците).

Областите, върху които се фокусира проекта са културното наследство, традициите, фолклорната музика, песни и танци, роден език, традиционна кухня, географски и исторически материали.

По време на проекта учениците ще бъдат активни участници, ръководени от техните учители, училищни директори и други образователни организации.

Нашата цел е да се включат не само участниците в проекта, но и местната общественост. Учениците ще попълват анкети и ще създават материали по темата на проекта, включващи музикални СD и блог, където националните танци и ястия ще бъдат представени.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев