EN

НЕДА АНТОНОВА В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ

NA1
18.04.2024 / 20:46

Днес – в 18-я ден на април, учениците на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ имаха възможност да се срещнат с Неда Антонова, която гостува в Сливен за представянето на новата си книга. Със силата на живото слово ни омагьоса писателката, с прекрасни разкази, представящи историческите ѝ романи и с разсъждения за мястото на изключителните жени в българската история. Въпросите, които учениците задаваха, бяха свързани с източниците, от които писателката събира информацията за романите си, с причините, породили интереса ѝ към историята и с последната ѝ книга – „Плодовете зреят нощем“, която много се различава от предишните. Неда Антонова сподели радостта си от пълноценното общуване с гимназистите, от живите им погледи, изпълнени с внимание и любознателност и обеща да ни посети отново за представянето на следващата си книга, която пише в момента.

В края на разговора, когато вече общуването е лично и освободено от нормите на официалната среща между писател и читатели, десетокласничка от гимназията срамежливо призна пред Неда Антонова, че пише стихове и попита какво е нужно, за да се издаде книга. И получи подкрепата на писателката, и нейната готовност да прочете стиховете ѝ и да ѝ помага със съвети и напътствия.

Срещата бе организирана със съдействието на Мариета Главчовска от библиотека „Зора“ и на д-р Кристиана Добрева-Станкова – началник на РУО – Сливен.

Още снимки от новината

na2
NA3
NA4
NA5

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев