EN

КАКВА ДА Е БЪДЕЩАТА МИ ПРОФЕСИЯ

11b
28.03.2024 / 01:57

На мястото, където днес се намира сградата на Филиал Сливен на Медицинския университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“, през 1878 година е основано първото в България Червенокръстно дружество, начело с митрополит Серафим Сливенски.

Този и други интересни факти научиха учениците от XIб клас в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Гимназистите посетиха висшето учебно заведение в Дните на отворени врати и се запознаха със специалностите, които се изучават там – медицинска сестра и акушерка. Учениците имаха възможност да участват в упражнения и да събеседват с преподаватели и студенти; получиха подробна информация за реда и начина за кандидатстване. Макар и встрани от профилираните и професионалните учебни предмети, изучавани в гимназията, медицинските специалности се оказват привлекателни за мнозина наши възпитаници, които успешно кандидатстват и се реализират по-късно.

Запознаването с различни професии „от първа ръка“ – с наблюдения и разговори с хората, практикуващи тези професии, помага за кариерното ориентиране на учениците. Посещението на място във висшето учебно заведение е възможност да се усети атмосферата и духа на студентския живот.

Още снимки от новината

11b2
11b3
11b4
11b5
11b6
11b7
11b8

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев