EN

В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ – СЕДМИЦА НА ДУХА

Дамян Дамянов
15.01.2024 / 14:42

На 18 януари 2024 година ще отбележим патронния празник на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. На тази дата се навършват 89 години от рождението на големия български поет, роден в Сливен и оставил трайна следа в нашата литература от втората половина на XX век.

По традиция, продължаваща вече много години, на 18 януари отчитаме резултатите от конкурсите за лично творчество на ученици и учители и провеждаме конкурс за рецитаторско майсторство „Магията на Дамяновото слово“. Като скъп наш гост очакваме в гимназията ни отново Надежда Захариева.

Програмата за празника ни ще започне в 10:00 часа с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Дамян Дамянов на площад „Левски“ - на мястото, където е бил домът на поета. От 11:00 часа в камерната зала на Драматичния театър „Стефан Киров“ ще се проведе рецитаторският конкурс и награждаването на победителите в конкурсите за лично творчество.

През тази празнична седмица учениците в гимназията ще имат възможност да се запознаят с творчеството на сливенския художник Атанас Белов; в сряда – на 17 януари, ще ни гостува за разговор Надежда Захариева; а в събота – на 20 януари, с Ники Комедвенска ще говорят за литература, писане, редактиране - какво е нужно, за да си писател.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев