EN

УЧЕНИК ОТ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ СЪС СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНТА“

Самуил
20.12.2023 / 18:53

Деветокласникът Самуил Иванов спечели първо място на Международно състезание Rotax MAX Challenge International Trophy по картинг в Льо Ман, Франция, 2023 г. В състезанието участваха 300 пилота от 41 страни. По този повод на официалната церемония „Спортист на годината“ за град Сливен, която се проведе на 19 декември, той бе отличен със специалната нграда на кмета - „Златна каска“. Ето какво споделя Самуил за преживяванията си на пистата:

„За мен това беше много важно състезание. Беше голямо предизвикателство, защото трябваше да карам с травма от предишно състезание, която не биваше да натоварвам поне 6 месеца. На квалификацията станах трети, защото имах проблеми с карбуратора и не можах да направя добро време. На първия манш стартирах добре, но още в началото Върбанов ме изхвърли от траекторията и останах втори, Генов се възползва и ни изпревари и двамата. В последните 5 обиколки си възвърнах лидерското място и станах първи. На втория манш стартирах отново от първа позиция, водех убедително и завърших първи.

Много съм удовлетворен от себе си, представих се достойно и обрах аплодисментите на публиката. Получи се много интересен кръг от шампионата с много битки и хъс за победа. Искам да изразя огромни благодарности на сем. Серафимови за подкрепата и затова, че повярваха в мен.“

Щастливи сме, когато нашите ученици преследват, борят се и сбъдват мечтите си. Пожелаваме на Самуил още много успехи в спорта и училищните занимания. На добър час!

Още снимки от новината

Самуил
Самуил
Самуил
Самуил
Самуил
Самуил
Самуил
Самуил

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев