EN

УЧЕНИЧКА ОТ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ – МЛАДЕЖКИ КМЕТ НА СЛИВЕН

VI-1
30.11.2023 / 16:44

Днес – на 30.11.2023 г., се проведе първото събрание на Младежки общински съвет - Сливен, организирано от Младежки дом - Сливен. За кмет на МОС бяха разгледани седем кандидатури, едната от които - на Ванеса Иванова, ученичка от XIа клас в Профилираната хуманитарна гимназия “Дамян Дамянов”. Право на глас имаха включилите се 50 делегати от различни сливенски училища. След гласуването за кмет на Младежкия общински съвет, се стигна до балотаж, в който нашата ученичка се изправи срещу възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“. С вот от 32 гласа Ванеса Иванова бе подкрепена от делегатите.

На дневен ред беше и сформирането на комисии, свързани с различни дейности, засягащи обществения живот в град Сливен. Председател на комисия “Изкуство, култура и историческо наследство” е Александра Тенева - ученичка от XIа клас. Част от сформиралия се екип на комисията е и Преслава Желева, също ученичка в XIа клас на ПХГ „Дамян Дамянов“.

Участниците във форума бяха поздравени от кмета на Община Сливен – Стефан Радев, и от заместник-кмета Пепа Чиликова, с пожелания за успешна съвместна работа за развитието на Сливен.

 

Ванеса Иванова

Преслава Желева

Още снимки от новината

VI-2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев