EN

ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ С УЧАСТИЕ В НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

ез7
10.06.2023 / 14:28

На 9 юни Николина Велчева – учител по български език и литература в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, се представи с доклад на годишната международна научна конференция „Езици, култури, комуникации“. Конференцията се организира от Филологическия факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ от 8 до 10 юни в старопрестолния град и се провежда в няколко тематични области: Езици и култури; Литератури и култури; Комуникации и медии; Преводът между теорията и практиката; Методика на езиковото и литературното обучение. Докладите от конференцията ще бъдат публикувани в периодичното издание “Studia Philologica Universitatis Velikotarnovensis / Филологически изследвания" на Великотърновския университет и в поредицата „Българистични проучвания“.

Научният доклад на Николина Велчева е в област „Методика на езиковото и литературното обучение“ и е посветен на работата върху сценичната версия на „Епопея на забравените“. Постановката по текстовете на Иван Вазов бе реализирана от театралната трупа на Хуманитарната гимназия.

За младите театрали и тяхната ръководителка предстои участие в театралния фестивал „Сцена под Сините камъни“. В YоuTube канала на гимназията можете да видите премиерното представление на постановката:

&t=218s

Още снимки от новината

ez1
ez2
ez3
ez4
ez5
ez6

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев