EN

УЧЕНИЦИ ОТ ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ, УЧАСТВАХА В ХХIV НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТКАТА КНИГА, СЛИВЕН 2022 Г.

фестивал
13.05.2022 / 08:07

Ученици от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ се включиха активно в различни събития на фестивала на детската книга в Сливен.

На 11 май възпитаници на гимназията посетиха изложбата с илюстрации на Сотир Гелев, част от програмата на двадесет и четвъртия национален фестивал на детската книга. Освен, че колоритните илюстрации заинтригуваха деветокласниците, на изложбата на илюстартора Сотир Гелев, в художествена галерия Сирак Скитник, те имаха възможността да се запознаят със самия автор и даже да си поговорят за любопитното му призвание.

На 12 май, Хуманитарна гимназия беше домакин на представянето на новата книга на писателя Алесандър Секулов „Скитникът и синовете“, в което ученици от Театралната трупа „Опит за летене“ към гимназията, с ръководител Николина Велчева, подготвиха литературен прочит пред връстниците си от 8 и 9 клас. На срещата присъстваше и авторът на книгата, с когото се срещнаха и разговаряха за предизвикателставата, трудностите и радостите в живота на един писател. В края на срещата Александър Секулов подари най – новата си книга на библиотеката на училището с послание да споделим радостта от четенето.

Хуманитарна гимназия може да се похвали и с активния си доброволец, занимаващ се с организацията на фестивала – Ивона Радева, ученичка от 11а клас.

Още снимки от новината

фестивал
фестивал
фестивал
фестивал
фестивал
фестивал
фестивал
фестивал
фестивал
фестивал

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев