EN

ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ – ЗА ПРАЗНИКА И СЛЕД НЕГО

praznik1
08.04.2022 / 19:49

Отминаха празничните дни в Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“. На 27 март тази година нашето любимо училище навърши четвърт век от своето създаване.

Отбелязахме годишнината без да влизаме в противоречие с противоепидемичните мерки. Използвахме записи от архива на училището и чрез интернет и електронните медии ги направихме видими за по-широка публика. В Ютуб канала ни настоящи и бивши ученици и учители можаха да се върнат към вълнуващите спомени, които ги свързват с гимназията. Кратки видеопослания ни изпратиха наши възпитаници, вече пораснали и успешно реализирани. Театралната трупа на гимназията подготви и представи пред публика своите премиерни представления – „Р. У. Р.“ и „Боряна“, с които участва и в Националните ученически театрални празници „Тодор Колев“ в гр. Шумен.

Специален гост на празненствата бе съпругата на нашия патрон Надежда Захариева, която в последния ден на месец март направи учебните часове изключителни – със спомените за Дамян Дамянов, със силата на поетичното слово и яркото си присъствие.

В празничния ни концерт на 31 март в зала „Сливен“ участваха театрали, музиканти, танцьори – талантливи деца на Сливен и на гимназията ни. Получихме много цветя, поздравления, подаръци, продължаваме да ги получаваме и след празника. Присъствието на официалните гости в залата приехме като знак, че Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“ заема достойно своето място в образователната инфраструктура на града.

Днес в Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ се обучават ученици в паралелки с профил „Хуманитарни науки“ и с професия „Екскурзовод“. Вокално-инструменталната група „Монолог“ продължава да е единствената действаща ученическа група в града. Театралната трупа се готви за участия във фестивали. А зрелостниците ни се подготвят за последните дни в класните стаи и очакващите ги след това житейски и държавни зрелостни изпити. Готови сме да приемем новите предизвикателства.

Още снимки от новината

praznik2
praznik3
praznik4

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев