EN

25 ГОДИНИ ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“

лого
02.03.2022 / 18:16

Скъпи наши ученици, бивши и настоящи,

Скъпи колеги, родители, приятели на Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“,

На 27 март 1997 година е създадена Хуманитарната гимназия в Сливен. От 1999 година тя носи името на поета Дамян Дамянов. Първият випуск на училището ни завършва своето средно образование през 2002 година.

От 1998 г. провеждаме литературен конкурс.

От 2000 г. в гимназията съществува театрална трупа.

От 2000 г. отбелязваме като патронен празник рождения ден на Дамян Дамянов.

От 2001 г. гимназията има емблема, избрана след конкурс между учениците, по проект на Константин Цветанов.

От 2001 г. започва развитието си вокално-инструменталната група „Монолог“.

От 2014 г. в гимназията се провежда курс по творческо писане с ръководител поетесата Валентина Радинска.

От 2015 г. в училището ни функционира „Клуб „Памет“.

От 2016 г. сред нас са доброволци от Китайската народна република, които преподават китайски език и култура.

 

... Европейски ден на езиците, Ден на социалния работник, Ден без покупки, Ден на екскурзовода, спортни празници, коледно шоу, благотворителни базари, участия в състезания, конференции, олимпиади... И още, и още, и още...

През изминалия четвърт век в гимназията са завършили своето средно образование повече от 1300 ученици. С някои от тях продължаваме да поддържаме връзка, за мнозина дори не знаем къде по света следват своите мечти и в какви води ги е понесъл корабът на живота. Надяваме се всички те обаче да продължават да носят в сърцата си духа на Хуманитарната гимназия, да защитават и предават нататък основните принципи, които и днес следваме в гимназията – да сме заедно, да се опитваме да разбираме, да търсим истината, да подкрепяме, да помним.

Обръщаме се към всички вас – нашите ученици, колеги, родители, споделете своите спомени и преживявания, свързани с гимназията! Изпратете ни своите послания – написани или записани като видео клип, за да можем да ги споделим – на сайта на училището и в социалните медии.

Започваме поредицата от спомени с материали, записани от изявите на талантливите ни ученици. Споделяйте и ни пишете – разпознавате ли участниците, вълнуват ли ви кадрите, които виждате (и в които може би самите вие сте били участници). Очакваме вашите послания на e-mail: humgim_sliven@mail.bg . Вече получихме обръщения от някои от възпитаниците на гимназията, които ще споделяме в следващите дни. Надяваме се заедно да изживеем месец март, с емоциите и спомените от изминалите години, а вашите послания да дадат на настоящите ни ученици мотивация, вяра и гордост от принадлежността им към голямата общност, която изграждаме ден след ден, година след година – тази на Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“!

Още снимки от новината

празник
празниик "Дамян Дамянов"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев