EN

„НЕ ЗАГУБВАЙ СЕБЕ СИ...“

1111
13.03.2020 / 22:39

Уважаеми родители и ученици,

Грипната ваканция, започнала миналата седмица, се удължава с въведеното от парламента днес извънредно положение. До 29 март включитело учебните занятия ще продължат по единствено възможния в тази ситуция начин – дистанционно, със средствата на информационните технологии. От понеделник – 16 март, заедно ще сбъднем едно ново за всички ни предизвикателство – учебен процес във виртуалното пространство. На учениците ни ще предоставим възможност и едновременно с това задължение за електронно обучение по всички учебни предмети от учебната програма.

Понякога животът ни изправя пред изпитания, които ни изглеждат невъзможни за преодоляване. Тогава е трудно да приемем, че трябва да променим нагласите и навиците си, за да продължим напред...Дали точно в такива моменти не може да ни помогне с прозрението на най-популярната си творба нашият патрон Дамян Дамянов:

„… загубил всичко, не загубвай себе си…”

Настъпващата пролет и прекрасното време в последните дни предполагат желание за разходки и неформални събирания. Но да си дадем сметка, че тази ваканция е принудителна, извънредна, за да ограничим контактите в социалната среда, за да оцелеем и да продължим напред. Приканваме всички – и ученици, и родители, към съзнателно и отговорно отношение към мерките и препоръките, свързани с опазването на здравето и продължаването на учебния процес.

 

На водещата снимка: творбата „Шах със себе си“ на Десислава Димитрова – ученичка от Ловеч, класирана на първо място в миналогодишния конкурс, посветен на патронния празник на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“

Още снимки от новината

123
122

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев