EN

ДЕНЯТ НА ЕКСКУРЗОВОДА В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

ekskurzovod-1
28.02.2020 / 15:38

Международният ден на екскурзовода се отбелязва от Световната федерация на екскурзоводите на 21 февруари още от 1990 година. През тази учебна година в Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов” за пръв път започна обучението си професионална паралелка с професия „Екскурзовод”.

На 28 февруари учениците от VIIIб клас отбелязаха своя професионален празник с участието си в състезание „Денят на екскурзовода”. Разделени на два отбора, те трябваше да покажат знанията си и да разкажат за повече и по-малко известни туристически обекти в България. Гости на състезанието бяха съучениците им от VIIIа клас, които също имаха възможност да отговарят на въпроси към публиката.

Професията на екскурзовода е любопитна, желана и модерна. Свързана е с много пътувания, но и с непрекъснатия стремеж към професионално израстване и самоусъвършенстване. Доброто владеене на чужд език не е достатъчно за успешна реализация, необходими са солидни познания по история, география, умения за създаване на контакти с разнородна публика, широка обща култура и ерудираност.

Честит празник на екскурзоводите, с пожелания за вдъхновение и щастливи туристи!

Още снимки от новината

ekskurzovod-2
ekskurzovod-3
ekskurzovod-5
ekskurzovod-6
ekskurzovod-7
ekskurzovod-7
ekskurzovod-8
ekskurzovod-9

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев