EN

„ДАМЯНОВИ ДНИ” В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ

DD-1
12.01.2020 / 21:41

На 18 януари 2020 г. се навършват 85 години от рождението на големия български поет Дамян Дамянов – патрон на хуманитарната гимназия в Сливен. В дните от 13 до 18 януари училищната общност ще отбележи „Дамянови дни“ с поредица празнични прояви.

През седмицата ще отдадем заслужено признание на паметта и творческото дело на големия поет и наш патрон. В часа на класа ще се четат негови любими стихове. Във вторник ученици и учители ще участват в откриването на изложба, посветена на Дамян Дамянов в читалище „Зора“. В четвъртък в гимназията ще гостува писателят Камен Васевски, който ще говори за жизнения и за творческия път на един от свидните синове на Сливен. На 17 януари – петък, денят в гимназията ще бъде неучебен. Ще започне с ритуал по поднасяне на цветя пред паметната плоча на къщата на пл. „Левски“, в която е живял поетът. В зала „Май“ на община Сливен ще се проведе традиционния рецитаторски конкурс „Магията на Дамяновото слово“. Училищната театрална трупа ще представи новата си постановка „Преди всичко поезия“, сценична адаптация на драматичната поема „Преди всичко любов“ на Дамян Дамянов. Ще бъдат отчетени резултатите и ще бъдат наградени участниците в литературния и в рецитаторския конкурс, в конкурсите за рисунка, графика, колаж, видеоклип и електронен постер.

В Дамяновите дни поезията ще бъде с нас, като наша духовна опора, а личността на поета ще ни вдъхновява и ободрява с дързост и постоянство да реализираме своя потенциал за нашето собствено бъдеще, както и за бъдещето на града и страната ни.

Още снимки от новината

DD-2
DD-3

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев