EN

НАДЕЖДА ЗАХАРИЕВА НА 75 ГОДИНИ

N. Zaharieva-1
03.11.2019 / 11:11

На 3 ноември тази година известната българска поетеса Надежда Захариева, съпруга на патрона на нашата гимназия Дамян Дамянов, навърши 75 години. Тя е родена в трънското село Радово, но е израснала в Сандански. Завършила е френска филология в Софийския университет. Авторка е на стотици стихотворения и три романа. Написала е текстовете на много песни, сред които „Може би“ на група Сигнал, „Разпилей ме ти цялата“ на Лили Иванова и „Любовта е“ на Хайгашот Агасян, както и текстовете за песни на редица фолк-изпълнители. 35 години от живота ѝ са свързани с поета Дамян Дамянов – тя е негова съпруга, опора, вдъхновение. Имат три деца.

Надежда Захариева често гостува на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” и на Сливен. Поводи за последните ни няколко срещи бяха осемдесетата годишнина на Дамян Дамянов, която отбелязахме заедно с общината, двадесетгодишният юбилей на гимназията, националният конкурс за поезия "Дамян Дамянов", учреден от община Сливен.

Училищната общност в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” поздравява госпожа Надежда Захариева с годишнината и ѝ желае много здраве, бодър дух и още дълги години творческо вдъхновение!

Още снимки от новината

N. Zaharieva-2
N. Zaharieva-3
N. Zaharieva-4
N. Zaharieva-5

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев