EN

ЧЕТВЪРТА ДОБРОВОЛКА ОТ КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ЩЕ РАБОТИ В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

Sandy
17.09.2019 / 07:29

От 15 септември в Сливен е доброволката Санди (Shi Sanjuan), която ще преподава китайски език и култура на ученици в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”и в Профилираната гимназия за преподаване на западни езици „Захарий Стоянов”. Освен уроците, които тя ще води, в хуманитарната гимназия е предвидено да се организират и курсове за ученици от други училища и вечерен курс за възрастни граждани на Сливен.

Санди е от Джинхуа - префектура в Източен Китай с население над 5 млн. души. В ПХГ „Дамян Дамянов” тя ще продължи работата от предходните години на доброволките Джао Паню – Пени, Тун Ячи и Джени (Cai Jiyuan). Дейността на китайските доброволци в града ни е резултат на сътрудничеството с Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”.

Днес Санди участва в тържественото откриване на новата учебна година и се срещна с учители и ученици. Освен часове по китайски език, предстоящата дейност на доброволката ще бъде насочена и към различни инициативи за запознаване с китайската история, култура и философия.

Желаещите да учат китайски език ученици от други училища, както и възрастни граждани на Сливен, могат в срок до 25-ти септември т.г. да заявят своето желание лично в канцеларията на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” или на телефон (044) 66 31 76.

Още снимки от новината

Sandy-2

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев