EN

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ ПРЕДСТАВИХА ПОЕТИЧНИТЕ СИ КНИГИ ЗА ЛЮБОВТА

Knigi Deni i Venci
14.02.2019 / 13:19

На 13 февруари в мултимедийната зала на Профилираната хуманитарната гимназия "Дамян Дамянов" ученичките от XII клас Венцислава Атанасова и Денислава Стойчева представиха своите поетични книги. За Денислава това е трета книга със стихотворения. Пред публиката тя определи предишните две като детски, а последната – като по-зряла творба, която ѝ дава повод за гордост и самочувствие. Венци сподели, че е събрала във Flip book-изданието двадесет свои стихотворения, всички написани през последната година.

Книгите на младите поетеси представи Дочка Петрова, старши учител по български език и литература. Съученикът им Дейвид Дечев се спря на творческите постижения в представените издания и потърси връзка на тези успехи с участието на авторките в курса по творческо писане, който вече пета година в гимназията води Валентина Радинска. Дейвид не пропусна възможността да отправи и препоръки към поетесите за усъвършенстване на художественото им майсторство.

Денислава и Венци разказаха за творческите импулси, родили тези книги и отговориха на всички въпроси от публиката.

Младите авторки бяха поздравени от Димитринка Петкова, заместник-областен управител, Надежда Тодорова, старши експерт по български език и литература в Регионалното управление на образованието и от поетесата Ники Комедвенска.

Директорът на ПХГ „Дамян Дамянов“ Жельо Радев изрази удовлетворението на училищната общност от поредната творческа изява на нейни представители и увери, че и в бъдеще ще бъдат насърчавани творческите пориви на младите таланти, избрали хуманитарното образование като необходима предпоставка за личностно и професионално развитие.

Още снимки от новината

Knigi Deni i Venci1
Knigi Deni i Venci3
Knigi Deni i Venci4
Knigi Deni i Venci5
Knigi Deni i Venci6
Knigi Deni i Venci7
Knigi Deni i Venci8
Knigi Deni i Venci9

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев