EN

ТРЕТА ДОБРОВОЛКА ОТ КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ЩЕ РАБОТИ В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

snimka jenny
13.10.2018 / 09:13

От 11 октомври в Сливен е доброволката Джени (Cai Jiyuan), която ще преподава китайски език и култура на ученици в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”и в Профилираната гимназия за преподаване на западни езици „Захарий Стоянов”. Освен уроците, които тя ще води, в хуманитарната гимназия е предвидено да се организират и два курса за ученици от други училища - по един за учениците, които са първа или втора смяна на училище, както и вечерен курс за възрастни граждани на Сливен.

Джени е от Хъфей - градска префектура в Източен Китай, административен център на провинция Анхуей с население от 4.5 млн. жители. В ПХГ „Дамян Дамянов” тя ще продължи работата от предходните години на доброволките Джао Паню – Пени и Тун Ячи. Дейността на китайските доброволци в града ни е резултат на сътрудничеството с Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”.

Днес Джени се срещна с учители и ученици в ПХГ „Дамян Дамянов” и в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”. Освен часове по китайски език, предстоящата дейност на доброволката ще бъде насочена и към изграждане на клуб „Приятели на Китай” и организиране на различни инициативи за запознаване с китайската история, култура и философия.

Желаещите да учат китайски език ученици от други училища, както и възрастни граждани на Сливен, могат в срок до 19-ти октомври т.г. да заявят своето желание лично в канцеларията на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” или на телефон (044) 66 31 76. Във всяка от трите групи ще бъдат записани по 12 участници по реда на техните заявки.

Още снимки от новината

jenny1
jenny2
jenny3
jenny4

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев