EN

ИВАН ТЕНЕВ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ – ЛАУРЕАТ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИСТОРИЯ

Иван Тенев
09.05.2018 / 21:52

Дванадесетокласникът от Профилираната хуманитарна гимназия “Дамян Дамянов“ в Сливен Иван Тенев е лауреат на Националната олимпиада по история, провела се в гр. Кърджали от 20 до 22 април 2018 г. Той е сред тримата дванадесетокласници, заслужили оценка отличен 6.00 в Националния кръг на най-важното за годината състезание за млади историци. (Другите две оценки пълен отличен са за ученици от Карлово и Бургас.) Лауреатското звание осигурява на зрелостника хуманитарист право на прием без участие в конкурси в най-търсените специалности на най-престижните български университети.

Това не е първото отлично постижение за Иван. През годините на обучението, училищната общност в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ се гордее с неговите успехи. Само през последната година успешното сътрудничеството на ученика с неговия учител по история Валери Милков доведе до поредица от отлични представяния в различни конкурси, конференции, състезания. А любителите на историческите четива могат да се запознаят и с Flip book-изданието на изследването на Иван Тенев, озаглавено „Света гора Сливенска“, следвайки тази връзка: http://www.hg.sliven.net/documents/books/sveta-gora/index.html

Иван Тенев е председател на училищния клуб „Памет“и знаменосец на гимназията. Неговите успехи показват още веднъж, че Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ е най-прекият път за кариерно развитие и професионални перспективи пред бъдещите студенти по право, журналистика, филология, лингвистика, история, политология, психология, публична администрация и други хуманитарни специалности.

Още снимки от новината

г-н Милков и Иван Тенев
Иван Тенев
грамота
Иван Тенев
плакат

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев