EN

ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СОЦИАЛНАТА РАБОТА

професия Социален работник
20.03.2018 / 17:24

Днес, 20 март, в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ бе отбелязан Световния ден на социалната работа. Основание за това решение училищната общност намира в получилия одобрение държавен план-прием за новата учебна година, в който се предвижда в гимназията за първи път в страната да стартира обучение в една паралелка за професията „Сътрудник социални дейности“.

В седми клас гостува социалната работничка Светослава Бонева, възпитаничка на гимназията. Пред бъдещите осмокласници тя представи професията си и мотивите за своя избор.

Учениците от девети клас пък за пореден път бяха при своите приятели от защитеното жилище за момчета и момичета с умствена изостаналост в квартал „Клуцохор“.

За деня в училището бе изготвен специален плакат, за който бе използвана матрица на Европейската асоциация на училищата по социална работа – EASSW.

Световният ден на социалната работа вероятно се отбелязва на още много места в България. Всеки трети вторник на месец март вече и у нас се отдава почит и уважение към една все още непопулярна професия. Професия, която често бива незаслужено омаловажавана и дори пренебрегвана. А социалният работник е този, който всекидневно се среща с хората в беда и им помага да я преодолеят. Той е последна опора на най-бедните и най-неоправданите и затова обществото му дължи признание не само в този празничен ден, а и във всички останали дни.

Честит празник на всички социални работници, които оказват безценна помощ на отделни хора, семейства, групи и общности в уязвима ситуация! Честит празник и на седмокласниците, и на техните родители, които ще изберат наесен да се обучават в хуманитарната гимназия за тази отговорна професия! Нека и занапред работим заедно за по-справедливо общество, за по-добър живот и безусловно да защитаваме човешкото достойнство!

Още снимки от новината

Световен ден на социалната работа
Световен ден на социалната работа
Световен ден на социалната работа
Световен ден на социалната работа
ден социалния работник
в защитено жилище
в защитено жилище

 

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев