EN

ПЪТУВАНЕТО Е НЕВЕРОЯТЕН ШАНС ЗА ХОРАТА ДА ОПОЗНАЯТ СВЕТА, И В СЪЩОТО ВРЕМЕ – САМИТЕ СЕБЕ СИ

екскурзия
25.11.2017 / 10:00

През миналия уикенд (18-19.11.2017 г.) се проведе екскурзията на ПХГ „Дамян Дамянов“.

 

Всичко започна с усещането за забързаност и нетърпение – очаквано, бих казала. Времето за отпътуване наближаваше. Всички бяхме подредени, затаили дъх, готови за предстоящото приключение... И ето, най- накрая поехме към начертаната дестинация – град Пловдив…

Чу се глъч, смях, разговорите огласиха автобуса, музика зазвуча от всички посоки, радостта се усещаше във въздуха… И така през целия път. След няколко часа пристигнахме. Прекосихме центъра на града и достигнахме до Античния театър – единственият, който все още изпълнява своята първоначална функция. Докосвайки се до историята на театъра, сякаш бяхме по-близо до миналото.

За нас, разбира се, бе предвидено свободно време – възможност да опознаем града по-добре. Това бе моментът, в който всеки трябваше да реши как иска да прекара това време. Аз избрах да посетя историческия музей в града, придружавайки група от ученици и учители, участващи в екскурзията. Озовахме се на площад „Съединение“, където много видни личности са празнували 6 септември – денят на Съединението на България.

На следващия ден, пътуването започна отново. Не след дълго през прозореца блесна слънцето, което огря спираща дъха гледка. Планината Родопи ни прие с отворени обятия. Асеновата крепост ни очакваше, а ние – стъпка по стъпка се приближавахме към нея. И ето я - с цялото си величие, тя се разкри пред нас – извисила се над всичко. Изкачихме се по стълбите нагоре и съзряхме невероятна гледка – сякаш бяхме на върха на света.

Последната ни дестинация беше Бачковския манастир. Той ни очарова със своята мистичност и красота. Там също получихме свободно време, от което се възползвахме. Спомените и приятелствата, които създадохме чрез това пътуване ще останат с нас завинаги.

 

"Пътешествието най-добре се измерва в приятели, не в мили" – Тим Кейхил

 

С организацията на екскурзията се заеха много хора - както ученици, така и учители. Благодаря на всички, които направиха това преживяване възможно!

 

Румяна Панджарова, ученичка от 12а клас

Още снимки от новината

12а клас
екскурзия
екскурзия
екскурзия
екскурзия
екскурзия
екскурзия
8а клас
7а клас

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев