EN

ЕСЕ ЗА СВОБОДНИЯ ЧОВЕК НОСИ НАГРАДИ НА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

Мария Радева
26.05.2017 / 14:41

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, приключи конкурса по превенции на наркоманиите, организиран от община Благоевград. За оригиналната си интерпретация на темата „Човекът – свободен и независим” зрелостничката от Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” Мария Радева се класира на второ място. Наградата е луксозно издание на албума ”Траките” от поредицата „Родина” на столично издателство. С грамоти за участието на Мария са удостоени и нейната ръководителка Дочка Петрова, старши учител по български език и литература и гимназията.

През годините в любимото училище момичето, което само преди ден заедно със своите съученици дефилира по главната градска улица и отпразнува своя абитурентски бал, се класира на много призови места и получи много награди от различни олимпиади, състезания и конкурси. Най-много номинации отнесе тя и на тържеството на випуска в зала „Сливен”. Желаем на Мария Радева нови творчески постижения и отличен успех във висшето учебно заведение, в което е избрала да продължи образованието си. Очакваме момичетата и момчетата, които в тези дни ще изберат в следващите години да се посветят на хуманитарните и обществените науки , да следват нейния пример.

На водещата снимка - Мария Радева в народна носия.Тя и нейните съученици избраха тази премяна за една от многото свои абитуриентски фотосесии, за да подчертаят уважението си към родното.

Още снимки от новината

Мария Радева
грамота
грамота
грамота
наградата
плакат

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев