EN

ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ” СЕ ГОТВИ ЗА НОВИЯ ПРИЕМ СЛЕД СЕДМИ КЛАС

плакат
05.05.2017 / 22:07

Отпечатан е новият плакат, който информира седмокласниците от община Сливен и техните родители за предстоящия прием на ученици в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” за новата учебна година.

Гимназията ще приеме 52 ученици в две паралелки, с два различни профила. В профилираната паралелка „Хуманитарни науки” гимназистите ще имат повече учебни часове по Български език и литература, История, Философия и Английски език. В профилираната паралелка „Обществени науки” ще има повече учебни часове по История, Философия, Английски език и География. Учениците и от двете паралелки ще имат възможност да участват в извънкласни дейности като Курс по творческо писане, Журналистика, Клуб „Памет”, китайски език и култура, театрално дело, вокално-инструментална група, в спортни отбори и др. Профилираното обучение позволява на завършилите да продължат образованието си в най-престижните висши учебни заведения и да намерят професионалната си реализация в дейности, свързани с филологиите и приложната лингвистика, историята и етнологията, журналистиката и връзките с обществеността, правото, психологията, социалните дейности, публичния мениджмънт и публичната администрация, политологията, балканистиката, международните икономически отношения и др. Учениците от гимназията по традиция участват в регионални, национални и международни научно-практически конференции, конкурси и състезания и печелят призови места. Представят се отлично и участниците в олимпиадите по български език и литература, история, философия и английски език. Възпитаниците на гимназията са изключително активни в организираните на територията на община Сливен дебати, кръгли маси, конференции, дарителски акции, отбелязване на празници и годишнини от историческия календар. Включват се и в национални изяви. В Гимназията е създадена подкрепяща среда за прилагане на различни иновативни методи. Училищната общност разработва електронни уроци, презентации и други иновативни проекти, с които се включва в различните форуми за споделяне на добри практики, организирани от Регионалното управление на образованието – Сливен. Някои от споделените в глобалната мрежа практики се поемат от ученици и учители от цялата страна.

За следващите четири учебни години Гимназията кандидатства пред Министерството на образованието и науката за включване в списъка на иновативните училища в Република България с проект за работа с екип от ученици лидери. Този проект ще позволи да се насърчи желанието на най-добрите ученици да усъвършенстват своите знания, умения и опит и с компетенциите, придобити в средното училище да изберат висше училище, където да доразвият своя потенциал.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев