EN

КОНКУРСИ:”НАЙ-МЪЧНО СЕ ДОСТИГА СЪРЦЕТО НА ЧОВЕК”

Дамян Дамянов
28.11.2016 / 17:57

Профилирана хуманитарна гимназия «Дамян Дамянов» - гр. Сливен обявява по случай 18 януари 2017 г. – 82 години от рождението на поета Дамян Дамянов и във връзка с 20- годишния юбилей на гимназията следните конкурси:

1. Литературен ученически конкурс:,,Най-мъчно се достига сърцето на човека.”(Из ,,Тетрадка по всичко”(1984 г.). В творческата надпревара могат да участват ученици от ІV до ХІІ клас. Жанровете за отделните възрастови групи са, както следва: за първа възрастова група /ІV,V, VІ клас/ - приказка, стихотворение, разказ; за втора възрастова група /VІІ, VІІІ, ІХ клас/ - стихотворение, приказка, разказ, есе; за трета възрастова група /Х, ХІ, ХІІ клас/ – стихотворение, разказ, есе. Участниците могат да представят до три творби с обем до две страници.

2. Литературен конкурс за учители на тема: „И този свят край нас е клас голям” /Из ,,Гимназия ,,Родина” /1962 г./. В конкурса участват учители творци. Жанровете могат да бъдат стихотворение, разказ, есе, фрагмент, импресия. Учителите участват с една творба с обем до две страници.

3. Рецитаторски ученически конкурс на тема:”Магията на Дамяновото слово”.

В конкурса имат право да участват ученици от ІV до ХІІ клас с изпълнение по избор на творба на Дамян Дамянов. Класирането ще се извърши в посочените вече възрастови групи. Има условие към участниците от всяко училище да не се явяват с една и съща творба.

4. Конкурс за рисунка(графика, колаж), електронен постер по стихотворенията на Дамян Дамянов „Песен за Добри Чинтулов”, „Едно момиче ходи по брега”, „Жеравна”. В това състезание могат да участват ученици от ІV до ХІІ клас. Класирането ще се извърши в посочените вече възрастови групи. Творбите за конкурса могат да бъдат до три. Постерите във формат .jpg или .pdf следва да съдържат подходяща илюстрация на поетичните текстове и да бъдат изпратени на електронния адрес на гимназията: humgim_sliven@mail.bg

5. Конкурс за видеоклип на тема: „Поезията на Дамян Дамянов”. Всеки участник в конкурса може да представи един видеоклип с максимална продължителност до 3 минути. Във всеки клип авторите могат да ползват отделна поетична творба на Дамян Дамянов. Видеоклиповете следва да бъдат споделени в сайта YouTube, а линк към клипа, придружен от пряка информация за авторите, както и координати за връзка с тях, трябва да бъдат изпратени на електронния адрес на ПХГ „Д.Дамянов”: humgim_sliven@mail.bg. Със заявяването на участие в конкурса всеки участник гарантира, че предоставеният от него видеоклип е авторски, не накърнява никакви права на потенциални трети страни и не нарушава никакви закони, вкл. Закона за авторско право и сродните му права. Участниците запазват авторските си права върху предоставените видеоклипове, но с участието си в конкурса предоставят на организаторите правото да използват безвъзмездно видеоклиповете в бъдещата си дейност. В този конкурс могат да участват ученици от всички български училища.

Срокът за подаване на заявки или за изпращане на готовите творби за петте конкурса е 09.01.2017 г. Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури. Връчването на наградите ще стане на 18 януари 2016 година. Информация за победителите в конкурсите ще публикуваме своевременно в сайта на гимназията. Повече информация на адрес: 8800, гр. Сливен, ул.,,Граф Игнатиев” № 3 - ПХГ ,,Д. Дамянов”, тел. 044/66 31 76, на ел.адрес: humgim_sliven@mail.bg, както и в прикачения файл.

На всички участници в обявените конкурси желаем ползотворна творческа дейност!

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев