EN

ДОБРОВОЛКА ОТ КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА ЗАПОЧВА РАБОТА В СЛИВЕН

среща в ПХГ "Д. Дамянов"
03.10.2016 / 17:13

От 30 септември в Сливен е доброволката от Китай Джао Паню - Пени, която ще преподава китайски език на деца и ученици в ПХГ „Дамян Дамянов”, ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков” и Седмичната детска градина „Калина”. Освен уроците, които тя ще води в училищата, при проявено желание може да се организира и вечерен курс за възрастни граждани на Сливен.

Пени е от провинция Хенан, намираща се в Централен Китай. В Сливен тя ще работи една година. Тя е първи доброволец от азиатската страна, който идва в града ни в резултат на сътрудничеството между ръководствата на сливенските учебни заведения с Института „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”.

Днес доброволката има първи срещи в учебните заведения, в които ще работи. Освен часове по китайски език, нейната дейност ще бъде насочена към изграждане на клубове „Приятели на Китай” и организиране на различни инициативи за запознаване с китайската история, култура и философия.

Желаещите да учат китайски език възрастни граждани на Сливен могат в срок до 7-ми октомври т.г. да направят заявки лично в канцеларията на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” или на телефон (044) 66 31 76.

 

Още снимки от новината

среща в ПХГ "Д. Дамянов"
среща в ПХГ "Д. Дамянов"
среща в ПХГ "Д. Дамянов"
среща в ДГ "Калина"
среща в ДГ "Калина"
среща в ДГ "Калина"
среща в ПГИ "проф. д-р Д. Табаков"
среща в ПГИ "проф. д-р Д. Табаков"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев