EN

ЧАСОВЕ ПО КИТАЙСКИ ЕЗИК И КИТАЙСКА КУЛТУРА В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ “ДАМЯН ДАМЯНОВ”

доц. д-р Лун Тао – китайския директор на Института „Конфуций” и Ж. Радев- директор на Хуманитарна гимназия
04.04.2016 / 10:10

На първи април в Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов” гостува доц. д-р Лун Тао – китайския директор на Института „Конфуций” във Велико Търново. Това е образователна институция с нестопанска цел, която е на подчинение на Правителството на Китайската народна република (КНР) и на Държавната организация за преподаване на китайския език като чужд – "Ханбан". Основните цели на института са насочени към разпространение на китайския език и култура, задълбочаване на познанията на хората от различните страни за Китай, както и развиване на приятелски отношения и разгръщане на международен обмен и сътрудничество с държавите по света в областта на образованието, културата, икономиката.

В срещите си с ръководството на гимназията, с педагогическия колектив и с представители на ученическата общност, гостът представи възможността от новата учебна година в училището да работи китайски доброволец, който да преподава китайски език и да организира инициативи за запознаване с китайската култура. Към предложенията на г-н Тао бе проявен подчертано позитивен интерес от учители и ученици. През следващите месеци предстои конкретната работа по този нов за гимназията проект, за да може в началото на следващата учебна година пратеникът на тази най-бързо развиваща се и с богата история страна да започне работа при нас.

Гостът написа няколко реда в паметната книга на гимназията. Пожеланията му са доброто начало на взаимоотношенията ни да доведе до добри бъдещи резултати, хуманитарното образование да продължи да бъде полезно за младите хора и за обществото като цяло, а китайският език да отвори за нашите ученици още един прозорец към света.

В същия ден доц. д-р Лун Тао посети и седмичната детска градина „Калина”, където се срещна с директорката Татяна Терзиева и педагогическия колектив, за да обсъди възможността бъдещият доброволец да работи и с деца от предучилищна възраст.

Гостът бе приет от заместник-кмета по хуманитарните дейности на община Сливен Пепа Чиликова и има среща с началника на Регионалния инспекторат по образование Бисерка Михалева.

Още снимки от новината

доц. д-р Лун Тао – китайския директор на Института „Конфуций”, Ж. Радев- директор на Хуманитарна гимназия и Дейвид Дечев- ученик от VІа клас
доц. д-р Лун Тао – китайския директор на Института „Конфуций” и Ж. Радев- директор на Хуманитарна гимназия
среща при зам. кмета по хуманитарни дейности П. Чиликова
среща при зам. кмета по хуманитарни дейности П. Чиликова
пожелание на доц. д-р Лун Тао в паметната книга на Хуманитарна гимназия

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев