EN

ЗАСЛУЖЕНИ ОТЛИЧИЯ ЗА РАБОТАТА НА РЕЖИСЬОРА РОСЕН УЗУНОВ И НЕГОВИТЕ АКТЬОРИ

постановка "Вълци нема"
05.05.2015 / 23:51

От 30 април до 3 май в град Велико Търново за десети пореден път се проведе Национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц”. „Фестивалът възниква по инициатива на НЧ „Извор-1873” в село Самоводене, най-театралното село, като регионален, на ниво Великотърновска област. Големият интерес към него от страна на участниците и потребността от истинска театрална сцена с технически възможности -светлини, ефекти, декор, подходяща база за голям брой хора, наложи преместването му на сцената на МДТ „Константин Кисимов”, което даде възможност да добие национален характер”, коментира Нелина Църова, директор дирекция „Култура” в община Велико Търново.

На 3 май на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” бяха представени две постановки на Росен Узунов – „Вълци нема” от Панчо Панчев и „Осмият олтар”. Първата бе представена от театралите на Хуманитарна гимназия, а втората от театрална формация „Хомо луденс” към Арт център 7. За участие във фестивала тази година са заявили желание 45 театрални колектива. Селектирани са 28 (12 детски и 16 юношески спектакъла), съобразно творческите им характеристики и анотации към спектаклите. Според организаторите, предимство за участие имат институции, представящи двете възрастови групи, както и носители на награди от други фестивали. Професионалното жури с председател режисьора Николай Априлов присъди втора награда за спектакъла „Осмият олтар”, а индивидуалните отличия са за Димчо Мадамлиев в ролята на Мим и Елеслав Василев в ролята на Гнева. Награда за поддържаща женска роля заслужено получи Радина Бомбова за ролята на Въла от постановката „Вълци нема”.

 

 

Трите най-важни качества за всеки творец са талант, трудолюбие и търпение. Пожелаваме на Росен и неговите актьори талант, за да продължават да създават нещо, трудолюбие, за да се развиват и търпение, за да не се отказват!

ХГ „Д.Дамянов”

 

Още снимки от новината

постановка "Вълци нема"
постановка "Вълци нема"
постановка "Вълци нема"
постановка "Вълци нема"
 постановка "Осмият олтар"
постановка "Осмият олтар"
постановка "Осмият олтар"
грамота
Награди на Радина Бомбова

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев