EN

Един репортаж от официалното награждаване на националния конкурс “Бог е любов”

награждаване
13.06.2014 / 15:23

Слънце, пясък, море и ... награди!

На 9 юни във Варна се проведе награждаването на лауреатите на националния конкурс „Бог е любов” на Министерството на образованието и науката, който се провежда вече 13 години. Тази година конкретната тема на ученическото творчество беше „Нашите небесни покровители”, а домакин на събитието бе Варненска и Великопреславска митрополия в сътрудничество с РИО – Варна. Ученици от цялата страна се събрахме в курорта „Св. Константин и Елена”, за да получим грамоти и специални награди, осигурени от Министерството на образованието.

Денят започна с празнична св. Литургия в манастира „Св. Константин и Елена”, отслужена от игумена ик. Стоян Махлелиев. След това ние учениците заедно с родители и учители се срещнахме със свещеника, който ни запозна с празника на Светия Дух и с историята на манастира. Той разказа за чудесата, ставащи в светата обител, както и за чудотворното аязмо под олтара на храма.

На официалното награждаване на националните лауреати на конкурса „Бог е любов” присъства митрополит Йоан, който в словото си при награждаването отбеляза, че то се случва в един емблематичен ден, какъвто е празникът на Светия Дух – Източник на всяка благодат и истинско творческо вдъхновение. Той отбеляза ролята на учителите за творческото развитие на учениците, но подчерта, че все пак остава като най-важно възпитанието в семейството, където се залага в сърцата на децата стремежът към доброто.

Представителят на МОН г-н Коста Костов ни поздрави като отбеляза, че темата „Нашите небесни покровители” е особено благодатна за творчество и насърчава децата да работят върху своето духовно развитие, да побеждават проявите на агресия и омраза и в сърцата им да изобилства любовта.

Поздрав към всички нас отправиха и децата от театралната група към Общинския детски комплекс във Варна и хор „Сребърни звънчета”. Всички ние си тръгнахме по-усмихнати, по-вдъхновени и по-щастливи, а слънцето продължи да ни следва и след напускането на морската столица!

 

 

Още снимки от новината

награждаване
награждаване
награждаване
награждаване
награждаване
награждаване
награждаване
награждаване

 

Репортер: Кристин Баджева, 11а
 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев