EN

Настоятелство

Училищното настоятелство при Профилирана хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" - Сливен е регистрирано с Решение № 58/ 07.12.1998 година.

Неговият първи председател е г-жа Анна Тодорова Пейчева. В следващите години постът е заеман от г-жа Стефка Ст. Кирова, г-жа Милена Деспотова, г-жа Соня Петрова Иванова и към настоящия момент е г-жа Светлана Георгиева.

Родителите в Училищното настоятелство на Профилирана хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов", както и цялата родителска общност към училището, са подкрепяли винаги педагогическия колектив на Профилирана хуманитарна гимназия и са подпомагали с редица инициативи дейността на училището в неговите нелеки изпитания. Благодарение на родителската намеса, Профилирана хуманитарна гимназия се утвърди в годините си като едно от водещите училища в града:

  1. Въведоха се униформи.
  2. Сключи се договор с ПУ "Х. Хилендарски" за повишаване квалификацията на учителите и за провеждане на семинарни упражнения с учениците.
  3. Тръгвайки от 2 /две/ класни стаи в ІІІ СОУ "Д-р Иван Селимински", впоследствие и в ПМГ "Д. Чинтулов", днес, благодарение на неуморната подкрепа на родителите, Профилирана хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" разполага със сграден фонд в централната част на града, със съвременно оборудвани класни стаи, модерна и добра мултимедийна зала и оборудвания, необходими за провеждане на учебно-възпитателен процес, адекватен на съвременните образователни изисквания.

 

Copyright © 2008-2019 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев