EN

В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ – НОЩ НА ФИЛОСОФИЯТА

fil1
18.11.2022 / 17:09

От 2002 година, по инициатива на ЮНЕСКО, всеки трети четвъртък на месец ноември се отбелязва като световен ден на философията. Честването на този ден има за цел да се подчертае значението на философията за развитието на човешката мисъл, на културата, както и на всеки отделен човек като мислещ индивид.

На 17 ноември, третият четвъртък на месеца, в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ отбелязахме празника с Нощ на философията. От 17:30 до 20:00 часа младите философи имаха възможност да обменят мнения, да обсъждат въпросите, които ги вълнуват, да дискутират по филма „Островът“, който изгледаха. Избраният филм предизвика дебат по повод подновените опити в сферата на клонирането и доколко са морални. А ти как мислиш?

Философията е един от профилиращите предмети в Хуманитарната гимназия и дава възможност на зрелостниците от паралелката с профил „Хуманитарни науки“ да го изберат за втория задължителен държавен зрелостен изпит в края на средното си образование.

Философията ни учи да разбираме себе си и другите. Философията дава на учениците увереност, критично мислене и умения за аргументация на лична теза.

Още снимки от новината

fil2
фил3

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев