EN

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКА ОТ ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ ПОЛУЧИ ПОКАНА ДА УЧИ ФИЛОСОФИЯ

Мария Радева
21.03.2017 / 10:54

Мария Радева от Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ зае трето място в трета възрастова група на провелата се в Бургас XXI Национална конференция по философия „Човек – свят“. Пред жури от университетски преподаватели, тя защити тезата на своето есе „В условията на тирания е по-лесно да действаш, отколкото да мислиш“. Неин научен ръководител е Стефка Генчева, старши учител по философия.

За отличното си представяне Мария получи покана от заместник-декана на Философския факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, за обучение в специалност Философия. Това е поредно отличие за талантливата зрелостничка, която вече подготвя следващото си участие в Националната конференция по гражданско образование в Добрич.

Ето и кратък откъс от есето на Мария: „В природата на човек е заложено да се различава от останалите земни твари със способността му да разсъждава, да отстоява себе си и да бъде част от дадена общност. Когато е налице апатия, тогава става лесно установяването на тирания върху дадено общество.“

Още снимки от новината

Мария Радева и Стефка Генчева-учител по философия
Мария Радева
моменти от награждаването
Мария Радева
Мария Радева и Стефка Генчева-учител по философия

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев