EN

“Честна мускетарска” на сцената на театър “Минко Балкански” гр. Нова Загора

Мускетари
25.06.2012 / 17:19

Театралната трупа на Хуманитарна гимназия взе участие в Първия ученически театрален фестивал "Арлекин" 2012 Нова Загора -21.06 – 24.06. 2012 г. Организатори са Община Нова Загора и СОУ „Христо Ботев”. Фестивалът се провежда под патронажа на министъра на Образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов и има за цел да стимулира творческите заложби на ученици от всички училищни степени и техните театрални изяви, като по този начин популяризира и съхранява театралното изкуство.

Официалното откриване се състоя на 21 юни 2012 в залата на театър „Минко Балкански”. Гости на културната проява бяха Бисерка Василева, началник на Регионалния инспекторат по образование гр. Сливен и Веселина Бонева, експерт по чуждоезиково обучение в РИО Сливен. Присъстваха заместник-кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Веска Вълчева. Г-жа Василева откри официално Първият ученически театрален фестивал „Арлекин” като пожела успех на проявата и представянето на театралните трупи.

На сцената на театър “Минко Балкански”, дарен на СОУ “Христо Ботев” от фондация “Миньо Балкански”, отново се развихриха остарелите вечни приятели от романите на Александър Дюма – Атос, Портос, Арамис и д’Артанян. Публиката възторжено аплодира професионалната игра на всички 18 актьори. Грамота за участие бе връчена на режисьора на постановката Росен Узунов.

От сърце пожелаваме успех и дълголетие на театралния фестивал “Арлекин”!

Още снимки от новината

младите таланти
Мускетари 2
фестивал
Мускетари 3
Арамис
Арамис 2

 

Маргарита Маркова
 
 

Copyright © 2008-2024 ПРОФИЛИРАНА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ "ДАМЯН ДАМЯНОВ" - СЛИВЕН" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев